Prigovor Ive Žinića na pristranost HRT-a

st

261020211635287545.jpeg

Predsjednik ŽO HDZ-a SMŽ i kandidat za sisačko-moslavačkog župana, Ivo Žinić, uputio je ravnatelju Hrvatske radiotelevizije, Goranu Radmanu, prigovor zbog, kako kaže, pristranog izvještavanja i favoriziranja jednog od kandidata za budućeg župana Sisačko-moslavačke županije. Prigovor prenosimo u cijelosti.

„Poštovani gospodine Radman,

želim Vam skrenuti pažnju na nekoliko profesionalnih propusta koji su se dogodili u emisijama Informativnog programa Hrvatskog radija i televizije.
Naime, u petak 19. rujna 2014. godine na 1. programu Hrvatskog radija u Vijestima u 15 sati, urednika Grge Mrvice, u izvještaju o mogućem zatvaranju sisačke Rafinerije novinarka Silva Celebrini svoga sugovornika Davorka Vidovića predstavlja kao „ budućeg župana Sisačko-moslavačke županije“. Ovakav propust uoči kampanje za sisačko-moslavačkog župana, u kojoj i sam sudjelujem, smatram ozbiljnim narušavanjem obveze nepristranosti javnoga medija te ozbiljnim profesionalnim propustom koji nitko naknadno nije ispravio ili demantirao.
Nadalje je vrlo pristrano od HRT-a kao javnog medija, kojeg u konačnici svi financiramo, izdvojiti tek jednog kandidata za sisačko-moslavačkog župana i dati mu prostora da komentira aktualnu temu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Kako je izjava gospodina Vidovića istoga dana ponovljena i u središnjem Dnevniku HTV-a to ne smatram slučajnošću već ozbiljim profesionalnim propustom i medijskom blokadom svih kadidata za župana Sisačko-moslavačke županije, osim SDP-ovog.
Molim Vas da ozbiljno i profesionalno razmotrite ove prigovore te osigurate ravnopravan medijski pristup baš svim kandidatima za župana Sisačko-moslavačke županije.

S poštovanjem,

Predsjednik ŽO HDZ-a Sisačko-moslavačke županije
Ivo Žinić, dipl.ing. v.r.“

najčitanije