Predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović stigla u Sisačko – moslavačku županiju

mradenovic

261020211635238665.jpeg

Svečanim podizanjem zastave predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović privremeno je premjestila svoj ured u Sisačko – moslavačku županiju. Predsjednicu su dočekali župan Ivo Žinić, zamjenik gradonačelnice Ivica Rendulić, saborski zastupnici, županijski i gradski vijećnici, gradonačelnici, načelnici te zainteresirani građani. Ivica Rendulić izrazio je dobrodošlicu Predsjednici, istaknuo važne sisačke povijesne trenutke, naglasio kako se u posljednjim godinama vide pomaci u vizuri Siska, ali da je potrebna i pomoć državnog vrha.
„ Želja nam je dobiti pomoć i zasluženu pažnju s državne razine da sačuvamo postojeća radna mjesta te da otvorimo nova. Za to nam svakako trebaju infrastrukturni kapitalni projekti autoceste ili brze ceste, most preko rijeke Kupe. Ovim putem vas molim da u okviru svojih ovlasti pomognete da se to što prije ostvari kako bi grad napredovao i dalje“, rekao je Rendulić.
Župan Ivo Žinić rekao je kako je predsjedničin dolazak veliko ohrabrenje stanovnicima naše županije. „Ovo je zadnje izmještanje ureda izvan Zagreba, ali vjerujem da nismo zadnji u vašim planovima i vašim mislima. Nakon ovog boravka, siguran sam da ćete dobiti još kvalitetniju sliku o ovom dijelu Hrvatske. Vjerujem kako ćete se svojim zalaganjem izboriti da se promijeni slika o ovoj županiji“, rekao je župan u obraćanju.
20181205_085903

20181205_085903
„Znam da u županiji, gradovima i općinama činite velike napore kako biste podigli osobni i društveni standard građana, privukli investicije i povećali zaposlenost. Koliko je to važno za Hrvatsku, posebice u prometnom i sigurnosnom pogledu, ne treba posebno objašnjavati. Dovoljno je pogledati zemljovid. Za demografsku obnovu i zaustavljanje iseljavanja koje i u ovoj županiji doseže alarmantne razmjere, potrebne su nam nove investicije, zapošljavanje i nadasve, veće plaće. Smatram kako prije svega treba nastaviti izgradnju autoceste do Siska, koja sada, slikovito rečeno, ne vodi nikuda. Očekujem rješenje problema poslovanja rafinerije koje će uravnoteženo uvažiti interes zaposlenika INE, Grada Siska i Republike Hrvatske. To su samo neke zadaće koje stoje pred nama. Živjeti i raditi u Glini, Dvoru, Petrinji ili Kostajnici, nije isto kao i živjeti u Zagrebu. Stoga stimulacija i pomoć države ne smiju izostati. Kako u stvaranju općih, boljih životnih uvjeta, tako i u politici plaća i konkretnim razvojnim ulaganjima“, rekla je Predsjednica u svom obraćanju prisutnima.
20181205_090000
U trodnevnom boravku na području naše županije održat će radne sastanke s predstavnicima Županije, nacionalnih manjina, udruga hrvatskih branitelja, sisačkim biskupom msgr. Vladom Košićem te predstavnicima Sindikata naftne djelatnosti – Rafinerije Sisak. Nakon susreta s predstavnicima udruga i građana s područja Županije, predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će Metalurški fakultet u Sisku, gdje će sudjelovati na Svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća u prigodi obilježavanja 58. obljetnice Fakulteta. Posjetit će Opću bolnicu „Dr. Ivan Pedišić“ te Sobu čuda za terapiju senzorne integracije za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i invaliditetom. Osim u Sisku, Predsjednica će se danas susresti sa stanovnicima Sunje. U četvrtak, 6. prosinca 2018. godine Predsjednica Republike posjetit će gradove Popovaču, Kutinu i Novsku, općine Lipovljani, Jasenovac i Hrvatsku Dubicu te mjesto Osekovo. Predsjedničin plan za ostale dane možete provjeriti ovdje.

najčitanije