Dan SMŽ, župan Žinić:"S velikim optimizmom gledamo na budućnost"

imp

261020211635233047.jpeg

“Zadatak svih nas je stvoriti bolje uvjete za poboljšanje života i želju za ostankom u Domovini. Moji suradnici i ja prihvaćamo taj izazov i s velikim optimizmom gledamo na budućnost”, rekao je između ostalog župan Ivo Žinić na današnjoj svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije.
Rekao je župan u svom govoru da je Sisačko-moslavačka županija jedno veliko gradilište, kako u “suvremenoj županiji razvijamo obrazovanje, turizam, poljoprivredu,zdravstvo, prometnice, infrastrukturu te čuvamo kulturna bogatstva.”, istaknuo jer župan nazvavši našu županiju “velikim gradilištem za buduće generacije”.

SMŽ 3
Podsjetio je Žinić u izlaganju na projekte poput izgradnje Središnjeg paviljona sisačke bolnice, nabavku uređaja za magnetnu rezonancu, izgradnju ulaza u PP Lonjsko polje u Osekovu “Crna roda”, Poduzetničkog inkubatora Pismo Novska,Centra za ljevarstvo na sisačkom Metalurškom fakultetu, centra Natura u Petrinji, i dr. Najavio je i neke nove projekte koji će se realizirati s Karlovačkom i Zagrebačkom županijom. “Reindustrijalizacija Sisačko-moslavačke županije. Županiju koja je nekada bila središte industrijske proizvodnje želimo pretvoriti u budući znanstveno-istraživački centar solarne i svemirske tehnologije i u edukacijski centar za robotiku jer posjedujemo ljudske potencijale i tradiciju.”, istaknuo je župan te najavio pretvaranje Vojarne u Lađarskoj u Centar kompetencija za elektrotehniku, Centar za solarnu, svemirsku i inovativnu tehnologiju.

SMŽ 7
Na svečanoj sjednici nazočili su predsjednica i premijer Andrej Plenković koji je obećao i dalje potporu Sisačko-moslavačkoj županiji u svim njenim projektima “Vi ste sada na pola vašega mandata a ova Vlada bit će vam podrška i potpora kao što je bila i do sada. Vjerujem da ćete kada zaokružite vaš mandat se moći osvrnuti na bitne i kvalitativne pomake za svakodnevni život u Sisačko-moslavačkoj županiji”, rekao je premijer i najavio nastavak izgradnje autoceste do Siska, ulaganje u sustav obrane od poplava i dr.

SMŽ 8
Upravo na izgradnju autoceste do Siska i na stanje u Rafineriji u svom govoru osvrnula se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. “Stimulacija i pomoć države razvoju Sisačko-moslavačke županije ne smiju izostati prije svega konkretnim razvojnim ulaganjima. Mislim prije svega na nastavak gradnje autoceste od Zagreba prema Sisku jer ostati na pola puta jednostavno nema smisla. Isto tako ponovno naglašavam vrijednost Rafinerije. Hrvatska treba sisačku Rafineriju. Ako nismo dovoljno naučili iz iskustva s brodogradnjom ne znam što nam još treba da bismo naučili koliko je važno sačuvati industriju. Ne industriju koja će biti muzejski primjerak, nego industriju koju ćemo modernizirati i učiniti profitnom i profitabilnom. Konkretno, je li budućnost sisačke Rafinerije proizvodnja etanola ili nešto drugo u to, ovaj čas, ne ulazim ali držim da je potrebno modernizirati je i dati joj nove poslovne prilike.”, istaknula je predsjednica.
Na svečanoj sjednici Županijske skupštine uručene su nagrade najzaslužnijim građanima.
Nagradu za životno djelo dobio je prim.dr. Ivan Šipuš. Dobitnici nagrada za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije su Miroslav Dimić, Udruga invalida rada Grada Siska, dr.med.spec.pedijatrije Snježana Prodanović, Damir Kukuruzović i Želimir Šiško. Dobitnici nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju su Ženski vokalni sastav „Kraluž“ KUD-a „Posavina“ Budaševo, muška klapa „Kolapjani“ Sisak te Tamburaški sastav KUD-a „Seljačka sloga“ Greda Sunjska.

najčitanije