Povratak Darinka Dumbovića u politiku, aktivirao mandat u petrinjskom Gradskom vijeću

imp

Bivši saborski zastupnik i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović objavio je na Facebooku da je aktivirao svoj vijećnički mandat u Gradskom vijeću Petrinje.

 

„Kao što sam ranije i obećao, vraćam se u Gradsko vijeće. U politički ring ulazim iz nezahvalne pozicije, ali uvjeren da imam snage, volje i hrabrosti suočiti se s politikom nerada i tapkanja na mjestu koju vodi gradonačelnica i vladajući u Gradskom vijeću. Sve se odvija presporo, napredak se mjeri puževim korakom..
Petrinjci očekuju rješenja i pomake naprijed.. Politiku za građane mora voditi Gradsko vijeće i gradonačelnica jer smo zato izabrani!
I to svi , bez obzira iz kojeg političkog prostora dolazimo.
Potrebno je hitno vratiti pozornost na probleme i potrebe građana , snažnije se pozicionirati i prema županiji i državi, a ne čekati da netko drugi odrađuje naš posao.
Vrijeme je da podsjetim vladajuće u našem gradu na njihova predizborna obećanja, od kojih nisu realizirali ništa, pa čak ni pripremljene i započete projekte koje sam im ostavio, nisu u stanju završiti.
Oporba u Gradskom vijeću treba biti korektiv vlasti i usmjeravati je prema rezultatima i boljitku koji će osjetiti građani. Vrlo brzo , već na proračunu možemo pokazati snagu za promjene!!!“, napisao je Darinko Dumbović na svom Facebook profilu.

 

Podsjetimo, Darinka Dumbovića USKOK tereti da je u razdoblju od listopada 2019. do svibnja 2021. godine, kao gradonačelnik Grada Petrinje, protuzakonito osigurao dodjelu poslova trgovačkom društvu kojemu je stvarni voditelj poslovanja bio sin bivšeg gradonačelnika, u vrijednosti od najmanje 9,167.944,68 kuna. Investitor radova bio je Grad Petrinja. Zbog toga je uhićen i završio u istražnom pritvoru 14. lipnja odakle je izašao krajem kolovoza nakon što su ispitani svi svjedoci u postupku.

najčitanije