Odgođena odluka Županijskog suda o županici Lovrić Merzel

imp

Županijski sud u Zagrebu na današnjem ročištu nije odlučio hoće li odrediti mjere opreza zabrane obavljanja poslovne aktivnosti županice Sisačko moslavačke županije Marine Lovrić Merzel.

Sud je primio na znanje preporuke Ustavnog suda, no odluku će donijeti potkraj idućeg tjedan, a službena formulacija suda glasi : “Odluka se odgađa zbog tehničkih razloga”.

Županičin odvjetnik Berislav Živković izjavio je kako je razlog odgode donošenja odluke taj što ističe odluka o pritvoru. Živković očekuje da će Sud uvažiti preporuke Ustavnog suda i zabraniti djelovanje županici Lovrić Merzel, te vjeruje da će svi svjedoci uskoro biti ispitani. Napominje i kako je Lovrić Merzel između ostaloga ponudila mnoge mjere kako ne utjecati na svjedoke, među kojima je i preseljenje u Zagreb.

Ako joj Županijski sud odredi mjeru zabrane obnašanja dužnosti županice, umjesto produljenja istražnog zatvora, ostaje još samo da USKOK ispita preostale svjedoke. A kad njih 15-ak kaže što ima,  Marini Lovrić Merzel bi se mogla otvoriti izlazna vrata Remetinca.

najčitanije