"Molitveni doručak" Sisačke biskupije

imp

261020211635283222.jpeg

U organizaciji Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve u petak, 6.veljače, u Dvorani Benedikta XVI. Sisačkog Velikog Kaptola održan je “Molitveni doručak” Sisačke biskupije.

Drugi ovakav doručak okupio je pedesetak osoba vjerskog, kulturnog i političkog života župa, županija, gradova i općina s područja koje obuhvaća Biskupija.

Nakon pročitane Riječi Božje doručak je molitvom otvorio biskup Košić, a okupljenima, gošću europarlamentarku gđu Ivanu Maletić, predstavila je voditeljica Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve Sisačke biskupije gđa Kornelija Marović.

[pro_ad_display_adzone id=”8958″]

U svom obraćanju nazočnima gđa Maletić je progovorila o radu Europskog parlamenta i drugih europskih institucija i načinu donošenja odluka u njima, te o novim trendovima i što Europa čini kako bi se riješili zajednički problemi. Europarlamentarka je istaknula i kako su ovakvi zajednički susreti jako bitni jer otvaraju mogućnost dijaloga razgovora i susreta, a to je ono što jako fali i u Hrvatskoj, a i u Europskoj uniji.

Doručak je zatvorio sisački biskup Vlado Košić, zahvalivši na dolasku svim sudionicima, a posebno gđi Maletić. Biskup je istaknuo kako je zaključak ovoga doručka potreba komunikacije i pozitivan pristup, te kako treba ono što je vrijedno i kvalitetno u našem društvu iskoristiti za zajedničko dobro. Biskup je rekao i kako je lijepo bilo slušati da naši zastupnici u EU parlamentu zajednički surađuju za dobro Hrvatske bez obzira na stranku i kako bi se taj poučak trebao primijeniti i za suradnju na projektima za opće dobro i u Hrvatskoj.

najčitanije