Ministar Butković uskoro u Sisku: rasprava o autocesti Sisak-Zagreb

nn

U siječnju ove godine, prof. dr. sc. Vladimir Čavrak, nezavisni vijećnik u Županijskoj skupštini, uputio je prijedlog Skupštini Sisačko-moslavačke županije za izglasavanjem Odluke kojom bi se od Vlade zatražilo ukidanje naplate cestarine za autocestu A11 (Mraclin-Lekenik).

O istoj problematici se raspravljalo i na jučer održanoj 9. sjednici Skupštine Sisačko-moslavačke županije.

“Jedan od prijedloga, a vjerujem da ćemo vrlo brzo to i realizirati, je da ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković dođe u narednih 15-20 dana u našu županiju, gdje ćemo razgovarati ne samo oko smanjenja naplate cestarine na ovoj dionici, nego i o dovršetku autoceste do Siska. Vjerujete, ovaj problem naplate cestarine jest određen problem, ali veći je problem da se ta autocesta dovrši do kraja, pa da možemo vidjeti na koji način možemo subvencionirati cestarinu, da ljudima koji često putuju omogućimo kupnju ENC uređaja koji će biti povoljniji, pa će im se isplatiti putovati autocestom, a ne ići državnom cestom kroz naseljena mjesta. Na taj način ćemo poboljšati i brži dolazak na posao ili u školi ili na fakultet, ali na neki način i osigurati kvalitetniju i sigurniju vožnju”, rekao je župan Ivo Žinić, dodavši da će tom prilikom s ministrom Butkovićem razgovarati i o svemu čime se njegov resor bavi, a bitno je za našu županiju.

“Trenutno se radi na željezničkoj pruzi koja će također poboljšati kvalitetniju povezanost Siska sa Zg, ali radi se i na željezničkom kolodvoru koji još nije dovršen. Pa nitko od nas nije sretan s tim, to je doista ruglo, da se kolodvor gradi deset godina, i zato pozivam ministra Butkovića da ubrzamo ove projekte i svakako, pod broj jedan, da se dovrši autocesta do Siska”, dodao je župan.

Podsjetimo da oko 40.000 stanovnika koji gravitiraju autocesti Sisak – Zagreb, korištenje izgrađenog dijela plaćaju deset kuna.

najčitanije