176 milijuna kuna bespovratnih sredstava za obnovu cestovne infrastrukture

U prostoru vojarne „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji jučer su uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti EU za vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Sisačko-moslavačke županije, ukupne vrijednosti 176 milijuna kuna.

 

Ugovore je predstavnicima Županijske uprave za ceste te gradovima i općinama uručio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

 

“Potpisivanjem ovih ugovora nastavljamo snažno s obnovom i ulaganjima u cestovnu infrastrukturu na području Sisačko-moslavačke županije. Započeli smo izgradnju autoceste i radovi napreduju jako dobro i na samoj autocesti radit će se novi čvor Žažina koji će biti spoj Petrinje, Gline i ovog dijela Županije na autocestu što s novim mostom preko rijeke Odre i novim ulazom u grad Sisak financiraju Hrvatske autoceste. Gradovi i općine će ovim dobivenim sredstvima obnoviti, modernizirati i podići standard infrastrukture s aspekta sigurnosti na cestama. Proračuni gradova i općina nisu takvi da bi mogli obnoviti ceste bez pomoći Vlade RH, odnosno sredstava koja su stigla iz Fonda solidarnosti. Poziv je još uvijek otvoren te će se već za 15 dana potpisati novi ugovori s ciljem maksimalnog iskorištavanja sredstava iz Fonda solidarnosti.”, rekao je ministar Butković.

 

Županijska uprava za ceste, nakon razornog potresa, dobila je od Vlade RH sredstva u iznosu od 25 milijuna kuna koja su većim dijelom već utrošena. Novih 37,4 milijuna kuna, koje je ovim ugovorom dobila Županijska uprava za ceste omogućit će da se istom dinamikom nastavi obnova cestovne infrastrukture.

 

Potpisivanju i uručivanju ugovora nazočio je i župan Ivan Celjak, potpredsjednik Vlade RH, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina.

najčitanije