Kombi prilagođen za osobe s invaliditetom za UOSI SMŽ

imp

Od jučer Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije ima, u svom vlasništvu ima novo kombi vozilo prilagođeno osobama s invaliditetom. Tako nakon 17 godina konačno ne ovise o privatnom prijevozu.

„Riječ je o vozilu FORD TRANSIT kapaciteta 8+1 osoba koje je prilagođeno za prijevoz osoba s invaliditetom, a čija je cijena 266.587,50 kuna koju je, iz svoga projekta, platilo Društvo za socijalnu ekologiju Zeleno zlato, a kombi je, kroz Javnu nabavu, kupila Udruga osoba s invaliditetom SMŽ.“, kaže Aleksandra Milković, izvršna direkorica udruge dodajući kako će ga moći koristiti svi članovi za provedbu svih projektnih ahtivnosti: „Tako da od ovoga trenutka svi naši članovi mogu biti uključeni u naše projektne aktivnosti, a što do sada nismo bili u mogućnosti pružiti im, jer smo imali samo osobni automobil. Moram reći da je to prvo vozilo u vlasništvu jedne udruge u našoj županiji, naime postoje samo dva komercijalna vozila u vlasništvu gradskog autoprijevoznika u Sisku koja su povremeno koristili i članovi Udruge prema potrebi, ali ovo je jedno vozilo za zajednicu, naše članove, za osobe s invaliditetom i za početak pokrivat će projektne aktivnosti na području grada Petrinje i obzirom da smo županijska udruga vjerujem da ćemo danas-sutra biti dostupni svima.“

kombi za uosi smž 3 kombi za uosi smž 2

Kombi je nabavljen u sklopu projekata “Inkluzivna farma – Platforma zelenog poduzetništva” kojeg Zeleno Zlato provodi sa Uosi Smž Mala Kuća i Gradom Petrinjom.
„Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i Društvo za socijalnu ekologiju Zeleno zlato provode dva projekta usmjerena na Inkluzivnu farmu u Hrastovici, koja su prijavljena na Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i Općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru. Partner na oba projekta je Grad Petrinja i obzirom da smo zajedno u partnerstvu pisali projekt podijelili smo projektne aktivnosti na dva poziva, te smo tako uspjeli isfinancirati nešto malo više od tri milijuna kuna koji su nam omogućili da i uz uspostavu svih onih stvari koje nam trebaju za početak rada Inkluzivne farme možemo osigurati i prijevoz osoba s invaliditetom na tu istu farmu, na projektne aktivnosti. Tako da smo uspjeli, prvi puta u 17 godina postojanja Udruge, nabaviti, na što smo jako ponosni, kombi vozilo s podiznom rampom prilagođeno za osobe s invaliditetom.“, istaknula je Milković.

Predsjednica Društva za socijalnu ekologiju Zeleno zlato, Saša Balen Andrić, istaknula je da će zahvaljujući kombiju sve aktivnosti biti znatno lakše i za korisnike, i za roditelje, ali i za one koji ih provode.

Foto – Zeleno zlato

najčitanije