GIMG Sisak obilježio Dan svjesnosti o važnosti prevencije vršnjačkog nasilja

imp

Gi Moj Grad Sisak 1

Zaposlene žene na Programu Zaželi – faza III projekt ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti (UP.02.1.1.16.0173) sve su majke, a neke i bake. Sve su svakodnevnom životu upoznate s rizicima vršnjačkog nasilja u stvarnom i virtualnom svijetu, koji za djecu i mlade imaju posljedice koje su jednako bolne i dugoročne neovisno o tome gdje i kako su nastale.

 

Kako su sada školski praznici, te je djecu i mlade teže okupiti i uključiti u neku od informativno-preventivnih aktivnosti, ove godine smo se odlučili Dan ružičastih majica obilježiti s roditeljima, točnije ženama – majkama koje su zaposlene na Programu ZAŽELI – faza III. Sve smo odjenule ružičaste majice i zajedno na otvorenom prostoru uz podršku sunčanog dana razgovarale o ovom značajnom obiteljskom i društvenom problemu – pojasnila je voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Svi smo pozvani djelovati edukativno, informativno, te tako i preventivno kako bi se vršnjačko nasilje smanjilo u svim svojim pojavnim oblicima, a djeca i mladi usmjerili na mirno rješavanje sukoba, s više empatije i tolerancije u međusobnih odnosima – zaključak je ovog susreta.

 

Kako saznajemo ova marljiva grupa žena obilježit će još mnoge značajne datume u zajednici i tako doprinijeti promicanju zdravlja, dobrih socijalnih odnosa, zajedništva i povjerenja u zajednicu u kojoj živimo.

Nositelj ovih projektnih aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak i Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Sisak.

 

Projekt je financiran u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 494.000,00 kuna (65.565,07 €), uz stopu vlastitog sufinanciranja 0%. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ovaj projekt ostvaren je na temelju Zakona o uspostavi institucionalnog okvira za provedbu Europskih strukturnih i investicijskih fondova u RH u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

najčitanije