Dan i noć bibliobusa ovog petka u Lekeniku

imp

Bibliobus

Tim projekta Putujuća knjiga bijelog lopoča u petak, 8.rujna, organizira Noć bibliobusa.

 

Književno – glazbena večer u Društvenom domu u Lekeniku počinje u 19 sati i donosi zanimljiv književno – glazbeni program.

 

Sve posjetitelje očekuje dobra zabava uz kviz s poznatom lovkinjom Moranom Zibar. Za dobru atmosferu zadužen je voditelj i stand-up komičar Peđa Bajović, a glazbeni dio programa obogatit će književnik i glazbenik Robert Međurečan i glazbenik Duško Žutić.

 

Nakon književno-glazbenog programa slijedi druženje uz zakusku, a svi zainteresirani mogu se besplatno učlaniti u bibliobus i/ili posuditi knjigu.

 

Tijekom večeri predstavit ćemo publikaciju tiskanu u okviru projekta- Škrinjica narodnog blaga (riječi lekeničkog kraja) posvećenu svim dragim ljudima lekeničkog kraja koji više nisu s nama, a voljeli su svoju kajkavštinu i njome se ponosili, kao i generacijama koje dolaze kako bi lakše razumjele svoje djedove i bake. Autori rječnika su volonteri projekta, Ivan Svetopetrić i Ana Perić, a vlastiti primjerak možete osvojiti igrajući kviz s lovkinjom Moranom Zibar.

 

 

Tijekom dana bit će organiziran program za djecu vrtiće i osnovnoškolske dobi.

 

 

 

Junior 1 (vrtićka djeca)

mjesto: dječji vrtić Lekeniku
vrijeme: od 9:30 do 11:00 h
gostuju:
Andreja Krenek, pripovjedačica bajki/priča za djecu
Mađioničar Japa
Japa je mađioničar za djecu s više od 30 godina iskustva (https://www.magic-japa.hr/index.html) i ima prilagođen repertoar (trikove), kako za vrtićku, tako i za školsku dob djece

 

 

Junior 2 (školarci)

mjesto: Dom u Lekeniku
vrijeme: od 13:30 do 15:00 h
gosti:
Sanja Polak, književnica (predstavljanje knjiga, razgovor o najdražoj lektiri, važnosti čitanja, druženje s djecom, mogućnost postavljanja pitanja književnici o filmu Dnevnik Pauline P., knjigama koje je napisala i koje voli čitati
Mađioničar Japa
Japa je mađioničar za djecu s više od 30 godina iskustva (https://www.magic-japa.hr/index.html) i ima prilagođen repertoar (trikove), kako za vrtićku, tako i za školsku dob djece
u odnosu na vrtić, biti će sasvim drugačiji program s trikovima i nastupom prilagođen školskom uzrastu

 

Aktivnost se provodi u sklopu projekta “Putujuća knjiga bijelog lopoča” čiji je nositelj Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik, a partneri Općina Lekenik, Udruga PET PLUS i Agencija lokalne demokracije Sisak. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik te ne odražavaju nužno stajalište Europske unije i Ministarstva kulture i medija.

najčitanije