Opereta „Vesela udovica“ u Društvenom domu Lekenik

imp

Vesela Udovica 1

Nakon dvije godine provedbe projekt „Putujuća knjiga bijelog lopoča“ bliži se svome kraju.

 

Cilj projekta kojeg su zajednički proveli Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik (nositelj projekta) uz Općinu Lekenik, Udruga PET PLUS i Agencija Lokalne demokracije Sisak, bio je poticanje čitanja i čitalačkih kompetencija na području Lekenika i podizanje javne svijesti o važnosti čitanja za osobno razvoj i društvenu integraciju.

 

Projektom je nabavljen bibliobus koji osigurava dostupnost knjige za svih 18 naselja u sastavu Općine Lekenik te je provedbom, korisnicima omogućeno, sudjelovanje na preko 180 besplatnih radionica za razne skupine – djecu i mlade do 25 (razvijajući pritom ljubav prema čitanju i učenju), starijih od 54 godine (educirajući ih kroz radionice informacijske pismenosti) te nezaposlene (potičući na cjeloživotno učenje i prekvalificiranje).

 

 

O rezultatima projekta bit će riječi u utorak, 12.rujna, na završnoj konferenciji na kojoj partneri u projektu „žele zahvaliti svima koji su sudjelovali, doprinijeli svojom strašću i entuzijazmom, stvarajući zajedno ovo posebno iskustvo. Bez vas, ovo ne bi bilo moguće!“

 

Završna konferencija će se održati u Društvenom domu u Lekeniku s početkom u 18 sati, a nakon konferencije prvo komorno operno kazalište Opera B.B. izvest će operetu Vesela udovica s Ronaldom Brausom i Lidijom Horvat Dunjko u glavnim ulogama.

 

„Ova večer će biti prilika da podijelimo trenutke koje smo zajedno proveli i da uživamo u nevjerojatnom umjetničkom doživljaju.“, kažu organizatori pozivajući na operetu.

 

Naslovna fotografija – Opera B.B.

najčitanije