U Lekeniku likovne radionice interpretacije poznatih književnih djela

imp

Likovna Radionica

U sklopu projekta „Putujuća knjiga bijelog lopoča“ kojeg zajednički provode Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik, Agencija lokalne demokracije Sisak i Udruga PET PLUS idući tjedan će se održati zanimljive likovne radionice.

 

Radionice Likovna interpretacija književnih djela, održat će se pod vodstvom slikarice Janice Šterc, a cilj je pružiti starijim korisnicima mogućnost pohađanja radno – okupacijskog i rekreativnog programa kroz provođenje vremena u kreativnim, edukativnim i opuštajućim aktivnostima koje pozitivno djeluju na njihovu mentalnu vitalnost te proaktivno i ispunjeno provođenje slobodnoga vremena.

 

Osim radionice za odrasle održat će se i radionica za djecu. Likovna interpretacija književnih djela potiče djecu da koriste svoju maštu i kreativnost kako bi vizualizirali priče i likove iz knjiga; omogućava djeci da razviju svoje umjetničke vještine, istraže različite stilove i tehnike crtanja te izraze svoje ideje na jedinstven način.

 

 

„Kroz likovnu aktivnost, djeca mogu produbiti svoje veze s knjigama koje čitaju i stvoriti emocionalnu vezu s pričom i likovima. Navedeno ih potiče da istražuju nove knjige, šire svoje literarne interese i razvijaju naviku čitanja. Mladim osobama daje prostor za izražavanje vlastite kreativnosti i individualnosti. Kroz svoje likovne radove, mladi mogu istraživati i izražavati svoje osobne ideje, vrijednosti i identitet. Ova vrsta izražavanja može im pomoći u izgradnji samopouzdanja i osjećaja vlastite vrijednosti, te im omogućuje da budu autentični i autentično izraze sebe. Likovna interpretacija književnih djela omogućava mladim osobama da povežu dvije umjetničke discipline – likovnu umjetnost i književnost. Ova multidisciplinarna praksa potiče holistički pristup učenju i razvija njihovu sposobnost prepoznavanja veza između različitih umjetničkih izraza. Također, kombinacija vizualnog i tekstualnog može produbiti razumijevanje i doživljaj književnog djela.“, pojašnjava Janica Šterc dobrobiti radionice.

 

Radionice će se održati u ponedjeljak, 17.7. s početkom u 9:00 sati (djeca), u utorak, 18.7. s početkom u 18:30 (odrasli) te u četvrtak, 20.7. s početkom u 18:30 (odrasli).

 

Sve tri radionice će biti ispred NKČ Lekenik, a predviđeno vrijeme trajanja po radionici je 2 sata.

 

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijave se mogu izvršiti na mail: vcs@lda-sisak.hr i na broj telefona: 099 230 9262.

 

najčitanije