Boris Mesarić ostao na mjestu predsjednika Gospodarskog vijeća

imp

261020211635274246.jpeg

Boris Mesarić novi je stari predsjednik Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore. Jednoglasno je to odlučilo 12 prisutnih od 14 članova ovog tijela na održanoj konstituirajućoj sjednici. Za Mesarićeva zamjenika ponovno je izabran Miljenko Rospaher iz petrinjskog Gavrilovića.
Mesarić istiće kako je najvažnije pitanje poduzetništva i poduzetnika, jer nema investicija bez poduzetnika, a po tom pitanju mi danas imamo dva problema.
„Jedan je problem kako sačuvati postojeće poduzetnike kojima nije nimalo lako, a drugi je pronaći načina da se stvore novi. To je kod nas dosta teško zbog šume propisa, to je jedna stvar a s druge strane je kapital. Poduzetnici traže pravnu i financijsku sigurnost. Na žalost kod nas se događa da se zakonski propisi mijenjaju jako često da su vrlo komplicirani. Imamo čak situacije da jedan propis ili jedan zakon isključuje drugi i to je jedna od velikih prepreka za poduzetnike. Ako se tome dodaju problemi oko zemljišnih knjiga i oko imovinsko pravnih odnosa onda možemo reći da u Hrvatskoj nije lako biti poduzetnik.“ – ističe Mesarić.
Promocija hrvatske proizvodnje na inozemnim tržištima, intenziviranje dijaloga s izvršnom vlasti koja predlaže propise i zakone te pomoć gospodarstvenicima organiziranjem edukacija zadaće su kojima će se u ovom mandatu posvetiti Gospodarsko vijeće.

najčitanije