Tihomir Babić novi predsjednik Županijske gospodarske komore

imp

261020211635229104.jpeg

Nakon 18 godina predsjedanja Gospodarskim vijećem i 12 godina predsjedanja Hrvatskom gospodarskom komorom-Županijskom komorom Sisak, s te funkcije odlazi Boris Mesarić.
„„Moram reći da sam zadovoljan. Prošli smo puno turbulentnih vremena kako u samoj Komori tako i turbulentnih vremena što se tiče naših gospodarstvenika. Naravno uvijek se može napraviti puno više, ali mislim da smo ipak zadovoljili sa svojim obavezama koje smo imali prema našim članicama i prema našim gospodarstvenicima, da smo im uvijek bili na raspolaganju, da smo i rješavali neke velike probleme i da smo za pravo postigli i uspjeh u tome. Ono što je važno je da su naši gospodarstvenici shvatili da se ipak preko institucije može doći do bilo koga u Vladi i Ministarstvu i da se na taj način može utjecati i na zokonske propise što se pojedinačno ne bi moglo. Kad ocjenjujemo taj period koji je prošao možemo reći da je bio dobar u datim okolnostima.“, rekao je Mesarić ocjenjujuću suradnju s lokalnom zajednicom više nego dobrom a sve s ciljem unaprijeđenja gospodarstva.
Na konstituirajućoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Sisak za novog predsjednika Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Sisak kao i za predsjednika ovog Gospodarskog vijeća izabran je Tihomir Babić iz tvrtke Pounje d.d.iz Hrvatske Kostajnice. Zahavlio se članovima Gospodarskog vijeća na izboru i ukratko se predstavio.
„Znači ja sam dugogodišnji direktor u Pounju d.d.iz Hrvatske Kostajnice u našoj poznatoj modnoj tvrtki na području noćnoga i dnevnoga rublja, a član sam Gospodarskog vijeća preko 20 godina Županijske komore Sisak i član sam Udruženja tekstila pri Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu“, rekao je uvodno Babić dodajući što mu ovaj izbor znači. „Prvenstveno bih rekao da je to na neki način, nakon 20 godina rada uGospodarskom vijeću, priznanje i meni osobno i mom profesionalnom radu u Vijeću i kao direktoru Pounja. S druge strane, to predstavlja izazov jer mislim da čovjek ulazi u neke godine kada počinje šire i društveno razmišljati pored vlastitih profesionalnih karijera, a kao što sam rekao, svako povjerenje obvezuje, tako i svaka funkcija obavezuje i predstavlja nove obaveze“, istaknuo je Babić.

Gospodarsko vijeće_2 Gospodarsko vijeće_1
Demografija, monetarna i fiskalana politika te digitalizacija samo su neki od ciljeva njegova mandata. „„Ja sam u uvodnom dijelu istaknuo izazove koji nas čekaju u budućnosti u sljedećem mandatu, to su moji osobni izazovi koje vidim. Prvenstveno u demografskim problemima koji su zahvaliti našu županiju, zatim najvažnije za gospodarstvenike makroekonomska politika koja utječe na naše poslovanje gospodarstvenika, s naglaskom na uvođenje eura te daljnju monetarnu i fiskalnu politiku. Također vidim tu digitalizaciju, tj. implementaciju 5G mreže kao preduvjeta na naše konkurentnosti, zatim sustava odgoja i obrazovanja za buduća zanimanja koja ćemo trebati za 5, 10, 15 i 20 godina. Kao jedan od uvjeta za zadržavanje stanovništva na ovim prostorima tu je podizanje kvalitete života u našim jedinicama lokalne samouprave, znači u našim općinama i gradovima“, rekao je Babić.
Na konstituirajućoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Sisak, usvojeno je izvješće o provedenom izboru članova ovog vijeća, zatim Poslovnik vijeća te plan rada Županijske komore Sisak u 2020.godini.
Za zamjenika predsjednika Gospodarsko socijalnog vijeća izabran je Miljenko Rospaher iz tvrtke Gavrilović d.o.o.iz Petrinje.
Dodajmo još kako su novi članovi Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore –Županijske komore Sisak : Tihomir Babić (Pounje d.d.Hrvatska Kostajnica-predsjednik), Miljenko Rospaher (Gavrilović d.o.o.Petrinja-zamjenik), Željko Mirosavljević (Korina proizvodnja d.o.o.Novska), Vesna Butorac (Mlin i pekare d.o.o.Sisak), Marijan Vukelić (MMM Vukelić d.o.o.Brestača), Mladen Galeković (PPS Majur d.o.o.Majur), Davor Žmegač (Petrokemija d.d.Kutina), Vladimir Fresi (Lipovica d.o.o.Popovača), Ivan Brkić (SELK d.d.Kutina), Krste Tomislav Jaram (Lonia d.d.Kutina) i Darko Majić (Auto promet Sisak d.o.o.Sisak).

najčitanije