Beroš u Sisku, počelo cijepljenje protiv korone

mradenovic

Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je Sisak te rekao kako se sada treba reorganizirati zdravrstvena zaštita. “Naš je zadatak reorganizirati djelovanje zdravstvene zaštite u široj regiji, prilagoditi se novim okolnostima i preraspodijeliti bolesnike u zagrebačke bolnice i koje gravitiraju ovom području. Tako da bi u otežanim okolnostima svi pacijenti koji zahtijevaju zdravstvenu skrb dobili adekvatnu pomoć”, rekao je Beroš.
Bolnica u Petrinji je privremeno neupotrebljiva i neće se moći brzo osposobiti. Počelo je i provođenje brzih antigenskih testiranja na koronavirus svih onih koji ulaze u zdravstveni sustav.

“Preraspodjelom je osigurano preko 1500 doza cjepiva. Izvjesno je, s obzirom da nove doze dolaze na tjednoj bazi, da ćemo se prilagoditi novim uvjetima i da će biti raspodijeljeno za ovu županiju onoliko doza koliko bude potrebno s obzirom na preporuku epidemiologa”, naglasio je Beroš. Za stjecanje imuniteta potrebna su tri do četiri tjedna , a Beroš je rekao da ne očekuje da će se svi cijepiti, ali da će svakako apelirati i zamoliti da se cijepi što veći broj jer je to preduvjet za sprečavanje širenja epidemije.

Postavljeni kontejneri za hitnu medicinsku pomoć

Izvijestio je kako su u Petrinji postavili kontejnere za hitnu medicinsku pomoć čija je zgrada uništena.

“Prilagođavamo se uvjetima. Iz Ministarstva je otišao naputak prema svim domovima zdravlja i liječnicima obiteljske medicine da se prilagode novonastalim okolnostima. Isto tako promišljali smo o dostavi lijekova onim ljudima koji su ostali ispred svojih domova, a kronični su bolesnici”, najavio je Beroš.

Ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović izvijestio je kako u bolničkim šatorima leži desetak bolesnika nad kojima se vrši dijagnostička obrada. “Nakon toga dogovaramo premještaj u bolnice u Zagrebu za sve kojima je potrebno daljnje liječenje. S ministrom smo dogovorili i način na koji će se to dugotrajnije rješavati, barem jedno desetak dana, rekao je Dujmenović.

Apelirao je i na izvođače radova na novoj zgradi bolnice da čim prije nastave s gradnjom, istaknuvši da bi nova zgrada riješila sve njihove probleme.

Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je danas Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije te je pružio podršku djelatnicima zavoda koji su se cijepili te im zahvalio na svemu što čine za građane.

Nakon posjeta sisačkoj bolnici, Beroš će se u Petrinji susresti s epidemiolozima, posjetiti razrušenu hitnu službu te kamp civilne zaštite.

najčitanije