U Sisku održano Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu

nn

261020211635236673.jpeg

Sinoć je završilo Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu koje je prvi put održano u Sisku u organizaciji ŠSK HVIDR-a Sisak. Prvoga dana, u subotu, natjecanje je održano u disciplini zračna puška, a jučer u disciplini zračni pištolj.
Na žalost organizatora, nije srušen ni jedan državni rekord, ali iznenađenja je bilo u gotovo svim disciplinama.

U gađanju zračnom puškom pobjednik je Miran Maričić iz SK “Bjelovar 1874“, inače brončani na prošlom Svjetskom prvenstvu, dok je 2. mjesto osvojio Petar Gorša iz SK “Dalmacijacement” Solin, aktualni viceprvak svijeta. Brončana medalja je pripala Borni Petanjeku iz SK “Končar 1786” Zagreb.

Ni u konkurenciji seniorki nije prošlo bez uzbuđenja. Prvakinja Hrvatske je mlada Estera Herceg iz SK “Končar 1786” Zagreb, ispred puno iskusnijih kolegica Tanje Perec iz SK “Varaždin” koja je osvojila 2. Mjesto i brončane Snježane Pejčić iz SK “Lokomotiva” Rijeka.

Domaćini, kojima zbog naporne organizacije rezultat i nije bio prioritet, zauzeli su niža mjesta od onih na koja su nas navikli. Najuspješniji je bio Dragan Krnjajić koji je zauzeo 46. mjesto, odmah iza njega se plasirao Tihomir Ilijević, dok je Tomislav Perak zauzeo 51. mjesto. Ni djevojke nisu izdržale teret domaće publike pa su zauzele: Tea Ilijević 54. mjesto, Mirta Ilijević 56., a Nikolina Knežić 57. mjesto. Ženska ekipa kluba osvojila je planirano 6. mjesto u A ligi te je tim rezultatom ostala u najjačoj ligi države i 11 sezonu. Muška ekipa u B ligi osvojila je 6. mjesto, što je napredak za tri mjesta u odnosu na prošlu sezonu.

Nedjelja je bila namijenjena pištoljašima, a najuspješniji senior je bio Željko Posavec iz SK Dalmacijacement” Solin, srebro je osvojio Uroš Kačevenda iz SK “Osijek 1784”, dok je broncu u Mihovljan odnio Hrvoje Marčec iz SK “Sloboda”. U konkurenciji seniorki najuspješnija je bila Matea Omazić iz SK “Dalmacijacement” Solin, drugo mjesto osvaja Marijana Matea Štrbac iz SK “Osijek 1784”, a brončanu medalju Lana Špirelja iz SK “Špiro” Zagreb.

Jedina domaća pištoljašica, Ivana Medved, odradila je pristojan meč i zauzela 22. mjesto.

hvidra1 hvidra2 hvidra4 hvidra5 hvidra8 la laaaa

najčitanije