Tihomir Ilijević postao predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza osoba s invaliditetom

imp

Tihomir Ilijević

Sisčanin Tihomir Ilijević, jedan od osnivača Športskog streljačkog kluba „HVIDR-a Siska“ (koji ove godine slavi 25 godina kontinuiranog postojanja i uspješnog djelovanja), uspješni strijelac, streljački sudac, certificirani trener streljaštva, nosilac počasne titule „Nacionalnog majstora strijelca“, te jedan od osnivača prvog streljačkog kluba osoba sa invaliditetom u Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji „Centar“, postao je predsjednik Hrvatskog para streljačkog saveza.

 

Tihomir Ilijević jedno vrijeme bio je i predsjednik Športskog streljačkog kluba „HVIDR-a Siska“, a cijelo vrijeme ujedno i natjecatelj sa brojnim uspješnim rezultatima, dugogodišnji tajnik i cijelo vrijeme i trener tog kluba. Klub sve ove godine, pa sve do sada, bilježi izuzetne rezultate u streljačkom sportu, te su se pod njegovim vodstvom i treniranjem iznjedrili mnogi izuzetni rezultati.

 

Kako je i sam učesnik Domovinskog rata i RVI, uz još nekolicinu strijelaca, jedan je od inicijatora i osnivača prvog streljačkog kluba osoba sa invaliditetom u Sisku i na području Sisačko-moslavačke županije „Centar“, koji je također pokazao značajne rezultate.

 

Iako je i sam prije učestvovao u natjecanjima u streljaštvu osoba sa invaliditetom, te surađivao sa Hrvatskim para streljačkim savezom, kao i sa osobama sa invaliditetom, uska suradnja u zadnjih dvije – tri godine je urodila velikim povjerenjem u njega od strane naših natjecatelja s invaliditetom.

 

Tako je na Izbornoj Skupštini Hrvatskog para streljačkog saveza, koja je održana 14. siječnja 2023. godine u Zagrebu za predsjednika izabran upravo Tihomir Ilijević.

 

„Ovaj izbor nije samo priznanje dobrog i kvalitetnog rada, te korektne suradnje sa svim našim strijelcima sa osobama sa invaliditetom, već i čast, ali i ozbiljan posao koji sada stoji pred njim.
Pri tome moramo naglasiti kako njegov rad u Športskom streljačkom klubu „HVIDR-a Sisak“ i SKOI „Centar“ neće biti zanemaren, niti manje važan. U navedenim klubovima mu pomaže također certificirana trenerica i predsjednica jednog od klubova Nataša Acs i također nositeljica titule „Nacionalnog majstora strijelaca“. Osim nje, u Klubu uvijek pomažu i svi ostali strijelci i roditelji/rodbina strijelaca, jer bez zajedničkog truda i angažmana – ne bi bilo niti odličnih rezultata, napretka i opstanka.
Još jednom čestitamo Tihomiru na zasluženo izabranom mjestu predsjednika, koji će zastupati i zalagati se za sve strijelce sa invaliditetom iz cijele Republike Hrvatske, a što je za naš grad izuzetna čast.“, rekli su Športskom streljačkom klubu „HVIDR-a Sisak“

 

Ovom prilikom iz Kluba ŠSK Hvidra Sisak i Centra pozivaju sve, a osobito osobe sa invaliditetom da dođu u prostorije u kojima treniraju oba kluba, koje se nalaze na adresi; Sisak, Ljudevita Gaja 17, ispod Gradskog bazena u Sisku i isprobaju streljaštvo.

 

 

Foto – FB Tihomir Ilijević

najčitanije