Tri medalje i ekipni pehar za streljaše HVIDR-e

mradenovic

261020211635211176.jpeg

U Valpovu je, 08.prosinca 2019.godine, održan 11. turnir grada Valpova u streljaštvu. Gađalo se standardnim zračnim oružjem, 40 hitaca u pune krugove, a sisački natjecatelji streljačkog kluba HVIDR-a SISAK, bili su iznimno uspješni. Tri pojedinačne medalje i ekipni pehar, pokazuju dobar rad, pogotovo zato što i nisu išli u najjačem sastavu. Naime, Tea Ilijević i Dragan Krnjajić su dobili slobodno zbog previše natjecanja.
Ivana Medved je i lani bila najbolja pištoljašica turnira, a to je sa 358 krugova ponovila i ove godine.
Najbolja na pušci je bila Mirta Ilijević. Sa 375 krugova pobijedila je svu konkurenciju i zasluženo osvojila zlatnu medalju. Treba pohvaliti i napredak Nike Vugić, koja je sa 358 krugova osvojila “drvenu” medalju. U samo dva mjeseca kvalitetnog rada, Nika već može razmišljati o skoroj medalji, a ne više o držanju fenjera na ljestvici.
hvidra 2      hvidra 3
Najbolji puškaš je bio Tomislav Perak. Tomislav je napokon posložio jedan dobar meč i sa 377 krugova osvojio brončanu medalju. Obzirom da se radi o sportašu koji se natječe i u savezu gluhih, za očekivati je da, ako nastavi ovako gađati, uskoro bude pozvan u reprezentaciju. Tek krug lošiji od Tomislava, bio je Tihomir Ilijević, te je zauzeo 4. mjesto.
Ekipa u sastavu Mirta, Tomislav i Tihomir sa 1128 krugova osvojila je ekipno prvo mjesto sa čak 20 krugova prednosti ispred Nosterije iz Nuštra. Nastupilo je 10 ekipa i 44 natjecatelja.

najčitanije