Streljački klub HVIDR-a Sisak ponovno odličan!

nn

U Svetom Jurju na Bregu, u subotu je održano 5. kolo prve “A” lige, te ekipno i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u gađanju standardnim zračnim oružjem. Ekipa u sastavu Marina Mačković, Nataša Acs i Nikolina Knežić je, osvajanjem trećeg mjesta u kolu sa 1181,1 krugom i osvajanjem novih 8 bodova, u konačnici zauzela 4. mjesto lige što je najbolji rezultat neke klupske ekipe u 20 godina postojanja kluba.

Pojedinačno je nastupilo čak 6 pojedinaca, što je također odličan uspjeh. U muškoj kategoriji nastupili su Tomislav Perak i povratnik u ozbiljno streljaštvo, Tihomir Ilijević.
Uspješniji je bio Ilijević koji je nakon četverogodišnje pauze sa standard puškom zauzeo 49. mjesto sa 584,8 krugova. Perak se u konkurenciji 67 natjecatelja smjestio deset mjesta niže sa 575,1 krugom.

Žensku kategoriju predvodila je Marina Mačković. U posljednjem kolu pogodila je 397,1 krug i osvojila 25. mjesto. Nataša Acs je sa 395,7 krugova zauzela mjesto iza Marine, Nikolina Knežić je završila na 34. mjestu sa 388,3 krugova, a Ivana Medved je sa 380,2 kruga zauzela 45. mjesto od 62 natjecateljice.

najčitanije