Tea Ilijević obranila naslov prvakinje u juniorskoj kategoriji

Tea Ilijević, Juniorska Prvakinja Države, Čakovec 21.05.2022.

Iako natjecatelji streljačkog kluba “HVIDR-a SISAK” imaju naporan raspored, uspjesi se i dalje nižu. U Čakovcu je u subotu 21. svibnja održano prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom zračnom puškom u kategoriji juniora i juniorki. Sisački klub je imao četvero natjecatelja.

 

Tea Ilijević branila je naslov pobjednice te kao iskusna streljašica nije dozvolila iznenađenja u osnovnom meču. Sa 370 krugova ušla je u finale kao prva sa čak osam krugova prednosti. Na sreću, jer se u finalu prilično raspala i sa vrlo loših 90,6 krugova zadržala prednost i ponovila naslov državne prvakinje drugi puta za redom.

 

Potpuno suprotno, Zoja Šaban je imala niz grešaka u osnovnom meču, u finale ušla kao osma sa 352 kruga i to za posljednju jaču seriju, ali je zato odgađala najbolje finale i sa odličnih 97,4 kruga došla čak do 5. mjesta.

 

Franka Šaban je djevojka koja je silom prilika upala u ekipu i nimalo nije razočarala. Pogodila je 328 krugova i završila na 20. mjestu.

 

Ukupno su djevojke pogodile 1050 krugova što je bilo dovoljno za 3. mjesto ekipno, koje je nakon promjena u ekipi bilo očekivano.

 

Na natjecanju je nastupio i Marko Dragosavec koji je nastupio u starijoj dobnoj skupini.

„Marko Dragosavac je za svoje godine čudo od djeteta i od njega ćemo uvijek očekivati puno. Tako je bilo i ovog puta gdje je, kao najmlađi prilično juniora ostavio iza sebe, a tek deset njih pustio ispred. Dakle sa 346 krugova osvojio je 11. mjesto. Spomenimo samo da mu je nedostajalo samo tri kruga za finale, a ima samo dvanaest godina i još je tri godine kadet“, kaže trener Tihomir Ilijević.

najčitanije