Sisački TOP STEP najuspješniji je klub u RH tri godine zaredom

Top Step

ŠPK TOP STEP već treću godinu zaredom nagrađen je od strane Hrvatskog sportskog plesnog saveza kao Najuspješniji klub u RH!
TOP STEP uspio je tri godine imati najveći broj državnih prvaka u sportskim plesnim disciplinama koje njeguje Hrvatski sportski plesni savez, standardnim, latinsko-američkim i break dance plesovima.
A ne samo to, za 2021. proglašeni su i promotorima sportskoga plesa, te su u pojedinačnoj konkurenciji u klub donijeli još dvije nagrade, najuspješniji sportaš – Dorian Fajferić i najuspješnija sportašica- Iva Sever.
Kao šlag na kraju tu je i nagrada “Domagoj Nedug” koju od 2021. Savez dodjeljuje za mlade nade sportskoga plesa do 13 godina, a ovu prvu, dobili su Tin Kral i Gabrijela Šustić također iz ŠPK-a TOP STEP.

“Biti najuspješniji u konkurenciji 23 hrvatska kluba nije mala stvar” – kaže predsjednica Marijeta Rimay i dodaje: “Uvijek radimo skromno i najbolje što znamo ne rukovodeći se rezultatima, nego poboljšanjem kvalitete plesa.”

Ipak najveći im je  problem nedostatak adekvatnog prostora za trening sportskoga plesa koji iziskuje parketnu školsku dvoranu većih dimenzija bar 20mx15m.

Unatoč svim nedaćama, klub je prešao  granice i postao međunarodni te sad u njemu postoje registrirani plesači iz Slovenije i Španjolske koji predstavljaju grad Sisak, a time i Hrvatsku.

Organizacijski tip posla također je jedan od zahtjevnijih segmenata te povezanost plesnih parova koji su (neki) udaljeni i do 300km od mjesta treninga.

No, ističu u klubu, uspjeh je i iz tih razloga znatno slađi, ali vrlo rado bi objeručke prihvatili pomoć i adekvatan prostor za trening.

Od svog osnutka 2003. do danas svake su godine organizirali turnir (osim 2020.) u sportskim plesovima te nas uskoro očekuje još jedan 12.2.2022. u SD-i Zeleni brijeg.

najčitanije