Sisak domaćin PH u latinsko-američkim plesovima

Top Step Latin

Petrinja je prošli mjesec bila domaćin PH u standardnim plesovima, a ovaj je mjesec na rasporedu natjecanje u latinsko-američkim i to upravo u našem gradu. Sisak će u nedjelju biti domaćin Prvenstva Hrvatske u sportskim latinsko-američkim plesovima, održat će se memorijalni turnir Domagoj Nedug.

 

„Dugo smo očekivali i priželjkivali zadatak organizirati natjecanje u latinsko-američkim plesovima. U proteklih 20 godina kluba organizirali smo sva natjecanja, osim tog državnog u latinu, a to nam je važno jer je to ipak bila Domagojeva disciplina. Drago mi je da su ova prvenstva održana upravo u Petrinji i Sisku jer pokazuje da ova dva grada još uvijek žive punim plućima i da ne odustaju kada je riječ o sportskom plesu, unatoč svim nedaćama koje su nas zadesile“, pojašnjava Marijeta Rimay iz ŠPK TOP STEP.

 

 

Na ovogodišnjem će prvenstvu nastupiti 69 plesnih parova,  10 plesnih timova sa 164 plesača, a u jutarnjem dijelu svoje mjesto na postolju tražit će 193 natjecatelja i natjecateljice u pojedinačnim kategorijama.

 

 

„Mi smo najbrojniji klub što se tiče parova, imamo i 9 pojedinaca koji su prijavljeni te jedan tim, tako da mi je drago što smo zastupljeni u sve tri discipline. Očekujemo najviše od naših parova. Na kupu Hrvatske u Ivancu su prošli tjedan izvrsno plesali, energija je bila fenomenalna i bit ćemo presretni ako se taj vikend ponovi.  U kategoriji mladeži favoriti su svakako naši Tin Kral i Gabrijela Šustić koji brane titulu apsolutnih prvaka od prošle i pretprošle godine. Isto tako, Dan Hude i Zara Ivičinec koji su prošlogodišnji prvaci u istoj toj kategoriji, ali sada su prešli u kategoriju starije mladeži. Imamo Dorijana Fajferića i Anu Ožegović, Matiju Markovića i Kristinu Pavošević koji su prošli vikend zablistali, za nijansu su pobijedili Dana i Zaru. Fenomenalno je gledati četiri para u klubu koji u kategoriji starije mladeži mogu biti u finalu i to je ogroman uspjeh. U kategoriji U21 imamo također dva izvrsna para, u kategoriji odraslih imamo  Niku Ivičinec i Filipa Franića, zatim Ivan Valeri i Magdalena Vidas. Tim TOP LITTLE GIRLS je trenutačno nepobjediv. Moram spomenuti i Taru Bećirević koja je u solo kategoriji, koja uvijek ima najbrojniju konkurenciju i svaki je puta prva ili druga. Imaju naši plesači što za pokazati“, dodaje Rimay.

 

 

Natjecanje će se održati u SD Zeleni brijeg u nedjelju, 12. ožujka 2023. godine. Prvi su na rasporedu, od 8:00 do 15:30 natjecatelji u solo programu. Od 16:30 do 17:30 se održava natjecanje timova, a od 18:00 sati počinje natjecanje plesnih parova. Finala su na rasporedu od 20:00 sati. Cjelodnevna ulaznica može se nabaviti u prostorijama kluba na Obali Ruđera Boškovića 2 ili na dan natjecanja u dvorani. Cijena je 6 €, a djeca do 6 godina ne plaćaju ulaz.

 

Ulaznice možete osvojiti i u nagradnoj igri na Facebooku Radio Siska. Nagradnu igru možete igrati u četvrtak, 9. ožujka do 14:00 sati.

 

najčitanije