Sisački plivači na PH u malim bazenima

Plivanje

U Rijeci se na bazenima Kantrida od 16. do 19.prosinca 2021.g. održavalo Prvenstvo Hrvatske za kategorije mlađih juniora, juniora i seniora.

Bila je ovo završnica sezone plivanja u malim bazenima.

Na natjecanju je sudjelovalo 399 plivačica i plivača iz 37 klubova iz Hrvatske.

PK Sisak Janaf nastupio je sa 15 natjecatelja, 9 plivačica Jana Pavičić, Nola Brnad, Olivera Šćrbak, Ema Viljevac, Lorena Bilušić, Antonia Buić, Antonia Šapina, Lana Rajković i Elena Rajković, i 5 plivača Stefan Brnad, Goran Vujić, Otto Porcer, Anteo Kokić, Mislav Kivač Podnar i Ninko Perić.

Natjecanje se održavalo u 7 dijelova. U dopodnevnim satima plivale su se kvalifikacije, a poslijepodne je bilo rezevirano za natjecatelje koji su izborili A, B ili C finale.

Članovi PK Sisak Janaf plivali su u 4 A finala, 7 B finala i 3 C finala.

Kod plivačica Lorena Bilušić je plivala u tri A finala u disciplinama 50, 100 i 200 metara leptir gdje je pokazala odlično plivanje, te u B finalu u disciplini 100m mješovito, Olivera Šćrbak je plivala u dva B finala u disciplinama 50m slobodno i 100m leđno, Ema Viljevac izborila je B finale u disciplini 100m mješovito. Po jedno C finale plivale su Antonia Buić u disciplini 100m slobodno, Antonia Šapina u disciplini 200m prsno i Lana Rajković u disciplini 200m leptir.

Kod plivača Stefan Brnad izborio je A finale u disciplini 400m mješovito i Otto Porcer koji je plivao tri B finala u disciplinama 50, 100 i 200m leđno.

Plivačice i plivače su na natjecanju vodili treneri Hrvoje Petrović i Dejan Rukljač.

najčitanije