Plivački klub Sisak Janaf ima državne prvake

mt

271020211635293733.jpeg

[justified_image_grid preset=10 lightbox=prettyphoto orderby=title_asc limit=3 ng_gallery=14 ng_count=no ng_description=no]

Na Prvenstvu Hrvatske u plivanju, održanom od 27. do 30. ožujka, sisački plivači postigli su odlične rezultate. Na 50 – metarskom plivalištu na Poljudu nastupilo je 512 plivačica i plivača iz 33 kluba iz Hrvatske.

Ema Šarar iz PK Sisak Janaf i ove je godine isplivala normu za Europsko juniorsko prvenstvo, a u diciplinama 50 m leđno, u kategoriji juniorki i mlađih seniorki, osvojila je zlatnu medalju, dok je u kategoriji seniorki bila odmah iza slavne Sanje Jovanović osvojivši srebrnu medalju. Sličan rezultat ponovila je u disciplini 50 m slobodno, osvojivši zlata u juniorskoj i mlađoj seniorskoj konkurenciji te broncu u seniorskoj – opet iza Sanje Jovanović. U disciplini 100 m leđno Ema je osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniorki, srebrnu u kategoriji mlađih seniorki i brončanu u kategoriji seniorki.

Ugodno iznenađenje svim poznavateljima sisačkog plivanja priredio je Daniel Lalić osvojivši zlatnu medalju u konkurenciji mlađih seniora, a brončanu u konkurenciji najstarih plivača u disciplini 50 m prsno. Daniel je osvojio i srebrnu medalju u disciplini na 100 m prsno.

Važne rezultate su postigli i Lea Petrnel na 100 m prsno osvojivši zlatnu medalju u konkurenciji juniorki i mlađih seniorki, Matija Lukić s broncom na 100 m prsno i srebrom na 200 m, te Stefan Brnad s trećim mjestom na 1500 m slobodno i 400 m mješovito.
Selektor Hrvatske plivačke reprezentacije Miloš Milošević, Matiju i Stefana pozvao je u juniorsku reprezentaciju, na susret mladih selekcija BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije.
Među najmlađim natjecateljima posebno su se istaknule kadetkinje Nika Pancirov i Nola Brnad.

najčitanije