Nove medalje za sisačke streljače

ibb

261020211635243255.jpeg

Na Prvenstvu Hrvatske u streljaštvu za osobe s invaliditetom, održanom proteklog vikenda u Zagrebu, nastupili su i predstavnici Siska –  u svojoj drugoj sezoni postojanja SKOI “CENTAR” iz Siska, nastupio je sa šest natjecatelja.

Posebno se iskazala Katarina Knežić, koja se lani počela baviti streljaštvom zbog više dijagnoza, u kategoriji SH2 (problemi s gornjim ekstremitetima) koja je u gađanju serijskom puškom pogodila 371 krug te popravila državni rekord star 13 godina i osvojila zlatnu medalju.
Sa standard puškom u disciplini R-4 (stojeći stav) Katarina je uzela broncu sa 606,8 krugova ispred klupskog kolege Marijana Škledara koji je prije tek mjesec dana došao s operacije.

U kategoriji SH1 (problemi s donjim ekstremitetima) nastupio je Drago Števinović kojemu je ovo bilo tek drugo prvenstvo. Iako nije rezultatski zadovoljan, u svom drugom nastupu osvojio je brončanu medalju u disciplini P1 (zračni pištolj) s 509 krugova.

Kategoriju SH0 (opća invalidnost) Predvodio je Tihomir Ilijević koji je gađao serijskom puškom i zračnim pištoljem i prvi put objedinio titule u obje discipline. Za iskusnog puškaša, prvo mjesto puškom nije iznenađenje, ali zlatna medalja pištoljem (i to posuđenim) je vrijedan uspjeh.
Siniša Lovrenović je osvojio srebrnu medalju sa serijskom puškom, što mu je nakon lanjske bronce napredak. Bez medalje je ostao jedino Marijan Nemček, koji je, iako s najlošijim rezultatom prvenstva, pokazao napredak u odnosu na treninge.

”Iako je SKOI “CENTAR” novoosnovani klub, spoj mladosti, iskustva i vrijednog treninga donosi rezultate. Naravno da nije lako, Števinović (paraplegija) na trening u Sisak putuje iz Novske, Škledar (100 % invalid domovinskog rata) putuje iz Jasenovca. Katarina uz distrofiju ima još nekoliko dijagnoza. Još pomalo ratujemo i s opremom koja nikako nije jeftina, ali znamo da je svaki početak težak i vjerujemo da ćemo se nametnuti rezultatima i sportskim uspjesima. Katarinino rušenje državnog rekorda je dobar početak”, rekao je trener Tihomir Ilijević.

najčitanije