Mario Vavro svjetski prvak!

imp

261020211635288722.jpeg

Proteklog tjedna, od 19. do 24. kolovoza,  Hrvatska je bila domaćin svjetskim streličarima koji su došli u Zagreb na Svjetsko streličarsko prvenstvo u poljskom streličarstvu. Park Maksimir pružao je streličarima optimalne uvijete za ovo natjecanje.

Sisački streličar Mario Vavro, streličar SK Siscije, u kategoriji juniora sa složenim lukom svoj dvodnevni nastup u kvalifikacijama završio je na drugom mjestu.Nakon toga uslijedile su eliminacije za ulazak u osam najboljih te druga runda za četiri najbolja mjesta gdje su se osim Vavre plasirali  Mitchell Jordan natjecatelj iz Velike Britanije, Belgijanac Domanski  Renaud i Domagoj Buden drugi hrvatski reprezentativac.

U polufinalu Vavro je za protivnika imao Budena te ga pobijedio sa jednim krugom plus.U finalu u borbi za titulu svjetskog prvaka, posljednjeg dana natjecanja, našli su se Vavro i Jordan.

Priliku da pred svojom publikom Mario nije propustio te je pobijedio rezultatom 66:64  i postao juniorski svjetski prvak u FIELD streličarstvu složenim lukom.

najčitanije