Sisački streličari na domaćem terenu osvojili 8 medalja

Strelicarstvo

Streličarski klub je proteklog vikenda, 19. veljače bio domaćin međunarodnom streličarskom natjecanju „Sisačka zima“. Na turniru u sportskoj dvorani „Zeleni brijeg“ okupilo se 140 natjecatelja iz Hrvatske i BiH. Dana 19.02.2023.  u organizaciji Streličarskog kluba Sisak , održano je međunarodno streličarsko natjecanje  “Sisačka zima”.

 

 

Sisački klub predstavljalo je 13 natjecatelja koji su osvojili ukupno osam medalja. Dragana Prodanović Haines u seniorskoj konkurenciji zakrivljenog luka osvaja brončanu medalju. Kristina Devčić Merzel, seniorka u tradicionalnom luku osvaja srebrnu medalju. Juniroka Una Vasilik U21W osvojila je brončanu medalju u zakrivljenom luku. Enver Korajac, senior u tradicionalnom luku  osvaja  brončanu medalju.

 

Kadetkinja Sara Ibrahimović osvojila je brončanu medalju u tradicionalnom luku, dok njena sestra Dalija Ibrahimović u kategoriji U15W, tradicionalnim lukom osvaja  srebrnu medalju,  a njena klupska kolegica Dora  Merzel brončanu medalju. Mia Lovrić, zakrivljenim lukom u kategoriji djevojčica do 14 godina  (U15W ), vrlo dobrim nastupom osvaja brončanu medalju.

 

Natjecanje je imalo kvalifikacijski karakter jer je trebalo ostvariti rezultate za dostizanje normiranih rezultata za nastup na državnom prevenstvu koje će se za seniore održati 19.03.2023 u Varaždinu. Streličarski klub Sisak na tom će natjecanju predstavljati Zdenko Videc, Enver Korajas i Miro Srnec. Prvenstvo Hrvatske mlađih uzrasnih kategorija održat će se  30. ožujka u Kutini, a na tom će natjecanju klub u stilu zakrivljenog luka predstavljati ekipa djevojčica do 14 godina: Mia Lovrić, Karmen Ahmetović i Athea Lilith Prodanović.

najčitanije