Županijski HSS poziva premijera da raspiše izbore

st

261020211635290575.jpeg

Županijski HSS pozvao je premijera Zorana Milanovića da raspiše nove izbore u Sisačko-moslavačkoj županiji, kao jedinog koji je to u mogućnosti napraviti. Situacija u kojoj je županija vođena iz pritvora, kažu, zahtjeva takav korak.

‘Nedopustivo je da županica iz pritvora u Remetincu vodi županiju, što se trenutno slučaj, s obzirom da je zamjenik županice, prema zakonu, dužan pridržavati se njezinih uputa. Pravo rješenje je da imamo župana koji će stvarno raditi na razvoju naše županije’, rekao je Željko Lenart, potpredsjednik Županijskog odbora HSS-a Sisačko-moslavačke županije.

‘Nije prirodno da se sjednice županijske skupštine održavaju, a na istima nije nazočna županica Sisačko-moslavačke županije, koja je to po Statutu županije i Poslovniku o radu Skupštine, dužna.’, rekao je predsjednik Kluba vijećnika HSS-a, Mijo Petračić.

Županijski HSS zaključuje kako dožupan očekuje da prođe zakonski rok od dvije godine kada on može zamijeniti sadašnju županicu. Također, napominju kako je zakonski rok za podnošenje izvješća o radu županice za proteklu godinu 1. rujna, što županica, koja to mora učiniti sama, nije u mogućnosti.

najčitanije