Završio projekt „Šarena vojska zdravlja“

imp

261020211635267763.jpeg

Trodnevnom turnejom po Dalmatinskoj zagori i Južnoj Dalmaciji završio je ovogodišnji inovativni projekt promicanja zdravlja i prevencije ovisnosti „Šarena vojska zdravlja“.

Sisačka Udruga za djecu i mlade Novi svijet završila je ovaj projekt u sklopu kojega su kazališni performans izvodili u osam gradova Hrvatske i poticali ljude na aktivnost, kreativnost i sreću. Dio je to inovativnog projekta prevencije ovisnosti koji financira Ministarstvo zdravlja, Grad Sisak i Sisačko-moslavačka županija.

Građani Slavonskog Broda, Vinkovaca, Đakova, Siska, Petrinje, Knina, Šibenika i Dubrovnika tako su imali priliku uživati u glumačkim i glazbenim umijećima performera, ali i u dobroj energiji.
„Šarena vojska zdravlja naš je pokušaj prevencije ovisnosti i promocije zdravlja na nešto drugačiji način. Nije tajna da svaka ovisnost započinje nekim oblikom osobnog nezadovoljstva, nesigurnosti, straha, neuspjeha… Porukama pozitive, stihovima, glazbom, osmijesima, prenošenjem dobrih vibracija željeli smo oraspoložiti, potaknuti i motivirati svakog promatrača da u sebi pronađe i pokrene djelić skrivene sreće.” – poručuju iz Udruge Novi svijet-
Udruga Novi svijet nositelj je projekta dok su partneri na projektu Glazbena škola Fran Lhotka i Televizija Student iz Zagreba.

najčitanije