Radionica kreativnog pisanja i kritičkog čitanja u Novom svijetu

mradenovic

261020211635236825.jpeg

Udruga Novi svijet pokrenula je Pisaće mašine –radionicu kreativnog pisanja i kritičkog čitanja. Osmišljene su kao poligon stvaranja nove mlade spisateljske scene grada Siska unutar koje će se razvijati osobni stilovi, kao i alati prepoznavanja dobrog teksta.
„Ako pišete i želite podijeliti to što pišete, u ugodnoj atmosferi proći kroz neke zadatke koji će vam pomoći da pišete još bolje, slobodno nam se pridružite“ ,kaže Mima Juračak, jedna od voditeljica.
Radionica kreativnog pisanja i kritičkog čitanja ima za cilj osnaživanje pojedinačnih mladih spisatelja (i onih koji se tako osjećaju), ali i druženje i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Radionica je besplatna i otvorena za sve, bez obzira na uzrast i pojedinačne kreativne afinitete. Vodit će ih dobitnice brojih književnih nagrada – Mima Juračak, prof.filozofije i knjižničarka, te Natalija Miletić, prof.filozofije i književnosti, knjižničarka i teatrologinja. Putem testiranja sposobnosti kritičkog čitanja vlastitog teksta, kao i tekstova etabliranih autora, polaznici će savladati metode pomoću kojih iz svog teksta mogu izvući maksimum, poručuju iz Novog svijeta.
Prvi termin radionice zakazan je za 12.veljače s početkom u 19 sati.

najčitanije