Žamarija: 'Sisak se nema zašto sramiti svoje prošlosti'

st

Sisački ogranak HSLS-a izrazio je žaljenje što obilježavanje Dana pobjede u Sisku nije bilo popraćeno, kako kažu, bogatijim programom za šire građanstvo, kao što su tu obljetnicu obilježili drugi gradovi Sisačko-moslavačke županije.
‘Gradovi poput Petrinje, Gline, Sunje, pa čak i u mog rodnog Gušća, imali su bogatiju i organiziraniju proslavu obljetnice Oluje, akcije kojom je oslobođena trećina hrvatskog teritorija’, rekao je predsjednik sisačkog HSLS-a, Miljenko Žamarija.
Siščani su, dodaje Žamarija, bili među prvima koji su stali na branik svog grada i Hrvatske, i samim time su, napominje, sisački branitelji zaslužili dostojanstveno obilježavanje svog dana. Cilj proslave obljetnice Oluje, kaže Žamarija, nije upiranje prstom u bilo koga već da se s odmakom od 20 godina dostojanstveno i mirno pokaže smisao borbe za vlastitu državu hrvatskog naroda i drugih naroda koji u njoj žive.
‘Sisak ne nema zašto sramiti svoje prošlosti i važnih datuma koji su ga obilježili i stavili ga u sve udžbenike i čitanke’, zaključuje Žamarija.

najčitanije