"Gradonačelnica je poništila sva obećanja koja je iznosila u kampanji" – poručili iz oporbe!

nn

“Smrt fažizmu, kredit narodu!”

Tako je Klub vijećnika HDZ-HSLS najavio današnju press konferenciju na kojoj su glavna tema bila, kako kažu, dva lica sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, te kao što tvrde, loš način na koji gradonačelnica upravlja javnim novcem.

“Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zna što je najviše potrebno da bi se dobili izbori. To je novac i ona ga je osigurala kreditima kojima je zadužila naše potomstvo, ali i trgovačka društva u vlasništvu Grada. Novcem se može sve, obojati biciklističke staze, popločiti pješačke staze, iscrtati linije po parkiralištima i stvoriti percepciju kako se konačno nešto radi u Sisku i kako je to pravi put kojim sisačka ekonomija treba ići. Takva praksa je siguran put u neizvjesnost sa negativnim posljedicama i na takav stil disponiranja javnim novcem, Klub HDZ-HSLS želi upoznati i upozoriti sisačku javnost”, rekao je Darko Žak, član sisačkog HDZ-a.

Gradonačelnici zamjeraju kredit trgovačkog društva Komunalac, koji im je, kažu, serviran pred sam početak zadnje sjednice Gradskog vijeća, bez da su vijećnici imali priliku pročitati i analizirati sve podatke koji su sadržani u materijalima.

Također, na račun gradonačelnice iznijeli su i optužbe o kupovini vijećnika u Gradskom vijeću.

“Moć novca je i evidentna u trenucima kada se mora osigurati većiina u Gradskom vijeću, a partneri imaju sve veće zahtjeve pa si ucjenama dižu cijenu. Ta cijena su zapošljavanja samih vijećnika ili članova njihovih obitelji, članstvo u Nadzornim odborima ili Upravnim vijećima, a neki su vijećnici promjenu političke boje naplatili napredovanjem na radnom mjestu u gradskom poduzeću”, rekao je Žak.

A riječi je bilo i o aferi Kopa beach i pitanju uprave HNK Segesta.

“Kristina Ikić Baniček je sebe predstavljala kao moralnu vertikalu i poštenu osobu. Već na početku svojeg mandata je tu sliku, svoj lik i djelo zamutila poznatom aferom Kopa Beach. Ona i njezin stranački kolega javno priznaju da se u slučaju Zajednice sportskih udruga namjerno kršio zakon i praktički sami sebe optužuju. Pritiscima i ucjenama želi nametnuti svoju volju po pitanju uprave HNK Segesta. Grad je zadužila kreditom za svoje fiks-ideje, a koje će otplaćivati nekoliko generacija još nreođenih Siščana”, rekao je Miljenko Žamarija, vijećnik HSLS-a.

Ono što je oporbena koalicija na kraju istaknula, optužba je da je Ikić-Baniček bacila kost razdora i među braniteljsku populaciju ne poštujući dignitet Domovinskog rata, a naglasili su i kako takav stil vladanja podsjeća na ona prošla vremena koja, dodaju, ne bismo htjeli da se vrate, ali nas gradonačelnica uporno podsjeća i kliče: Smrt fašizmu, sloboda narodu.

“Dok je novca i mogućnosti zaduživanja, Kristina Ikić Baniček će uspijevati šarenim bojama prikazivati stvarnost, ali je ekonomija neumoljiva i takva praksa ima vijek trajanja dok se ne potroše tuđi novci i svi promašaji dođu na naplatu, a posljedice će osjetiti tek naša djeca i bidići potomci. Tada će i poznati poklič ‘smrt fašizmu-sloboda narodu’ zvučati kao blaaaaga kamilica”, zaključio je Žamarija.

najčitanije