Žamarija: 'Ikić Baniček stavlja funkciju gradonačelnice u drugi plan'

st

261020211635272514.jpeg

Istup gradonačelnice Kristine Ikić Baniček u obraćanju Hrvatskom saboru bio je krajnje neprimjeren, tvrdi Željko Krapljan iz sisačkog HDZ-a. Po ovome što je govorila, kaže Krapljan, vidi se da se nije pripremila za izlaganje pravim argumentima, već niskorazrednim i nemaštovitim vrijeđanjem jednog od potpredsjednika Vlade. Prema mišljenju sisačkih HDZ-ovaca, Ikić Baniček trebala je postaviti konkretna pitanja o projektima koji su za Sisak od presudne važnosti.

‘Svojim postupkom pokazala ja kako joj je jedino važno to što je šef Milanović dao prolaznu ocjenu. Sve drugo, kao što je razvoj grada, njegova sudbina i građani, nije joj važno’, rekao je Krapljan.

HSLS-ov Miljenko Žamarija rekao je kako plan gradonačelnice da tu funkciju obavlja volonterski sa svim pripadajućim povlasticama ništa drugo nego stavljanje te funkcije u drugi plan, iza obnašanja dužnosti saborske zastupnice.

‘Je li moguće kvalitetno voditi gradski sustav i zvršavati sve obećane projekte za koje smo se zadužili prko 150 milijuna kuna te u isto vrijeme sjediti u saborskim klupama? Svatko elementarno logičan će zaključiti da je nemoguće istodobno biti na dva mjesta’, kaže Žamarija.

Potražili smo i komentar druge strane, te dobili pisanu izjavu gradonačelnice Kristine Ikić Baniček.

‘S obzirom da se još niti jedna jedina najava i izjava članova stranke optužene za težak kriminal počinjen nad državom i Siskom nije pokazala točna nije mi jasno kako itko u ovom gradu i dalje njihove izjave smatra vjerodostojnim i prenosi ih javnosti. Ako oni nešto tvrde to je u pravilu laž, pa tako i u ovom slučaju’, stoji u izjavi gradonačelnice.

najčitanije