Sisačka oporba: Gradonačelnica pismom sakriva vlastitu nesposobnost

imp

261020211635289736.jpeg

Prije nekoliko dana u Sisku se počelo pričati o pismima koje je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček poslala građanima koji su za nedavnih poplava pretrpjeli štetu.
U pismu se gradonačelnica ispričava što na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća nije prošao rebalans proračuna koji je trebao osigurati sredstva za pomoć poplavljenom području.

„Unatoč prisutnih 23 vijećnika jedanaestero njih je odlučilo uskratiti vam pomoć i ne podržati rebalans proračuna. Svoj glas za vašu odštetu nisu dali Zdenko Batinjan, Vlado Brodarac, Ivan Capan, Iva Devčić, Kristina Grubec, Milan Ivanković, Zdenko Koren, Anita Sinjeri Ibrišević, Ivica Valent, Darko Žak i Miljenko Žamarija.“- samo je dio pisma kojeg je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček poslala na adrese poplavljenih obitelji.

Prozvani oporbeni vijećnici ovo pismo ocijenili su kao „loše složeni politički pamflet koji za cilj ima denunciranje političke oporbe ne bi li se na taj način sakrila vlastita nesposobnost, nestručnost i nekompetentnost“.

„Gospođa gradonačelnica je vlast i ima sve prerogative vlasti u svojim rukama i u isto vrijeme ima većinu u Gradskom vijeću od najmanje 14 ruku. Ako ste sposobni obnašati vlast onda ćete paziti da osigurate većinu u Gradskom vijeću sa svojim koalicijskim partnerima. Za svaku svoju odluku gradonačelnica ima dovoljno ruku za donošenje odluka.“ – kazao je HSLS-ov Miljenko Žamarija.

Nismo glasovali protiv isplate pomoći, nego protiv tako predloženog rebalansa, ističu oporbenjaci. „Iako se gradonačelnica hvalila i prijetila racionalizacijom gradske uprave, upravo javna uprava i administracija njenim prijedlogom izmjena proračuna trebala bi dobiti još 1,7 mil kn ili 25 % više od planiranog jer je očito kako silna zapošljavanja podobnih imaju svoju cijenu.“ – zaključio je HDZ-ov Darko Žak.

Pismo gradonacelnice

najčitanije