Za godinu dana autocestom do Zagreba za manje od pola sata

imp

Autocesta 4

Radovi na izgradnji posljednje neizgrađene dionice autoceste A11 Zagreb – Sisak, od Lekenika do čvora Sisak u dužini od 10,9 kilometara napreduju vrlo dobro, pa se završetak očekuje u veljači iduće godine, rekao je prilikom nedavnog posjeta gradilištu ministar Oleg Butković.

„Radovi idu jako dobro. Sve bi trebalo, kada govorim o autocesti, biti gotovo negdje početkom sljedeće godine. Također, spojna cesta i most Odra idu dobro. Moraju biti gotovi i bit će gotovi do kraja ove godine. Pred ugovaranjem smo još jednog dijela od rotora Staro Pračno, tako da sve skupa očekujemo da će iduće godine do početka turističke sezone sve biti u cijelosti izgrađeno.“, rekao je ministar Butković.

Do sada je završeno oko 50 posto zemljanih radova, te se trenutno grade infrastrukturni objekti, poput šest putnih prijelaza s nadvožnjacima.
U tijeku su i radovi na spojnoj cesti do Siska, radovi na nadvožnjacima Petrovec, Sela i Greda te na Odranskom mostu na ulazu u Sisak. Ukupna vrijednost radova je oko 38,3 milijuna eura.

Završetak autoceste predstavljat će prometnu i gospodarsku žilu kucavicu ne samo na sisačkom, već i području Banovine. Naime, izgradnjom čvora Žažina, dio prometa će se usmjeriti prema središnjim i južnim dijelovima županije, čime će se kvalitetnije cestovno povezati područje Petrinje, Gline i Topuskog.

 

Dovršetak autoceste Zagreb-Sisak najvažniji je infrastrukturni, ali i kapitalni projekt na području Sisačko-moslavačke županije koji će izravno utjecati na razvoj gospodarstva – ističu u Sisačko – moslavačkoj županiji.

Foto: Sisak portal

najčitanije