Volonteri uredili igralište Dječjeg doma Vrbina

st

271020211635294163.jpeg

Zaposlenici Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske i Rehabilitacijskog centra za stres i traumu iz Zagreba, u jednoj od svojih volonterskih akcija posjetili su Sisak kako bi dali svoj doprinos uređivanju vanjskog dvorišta Doma.
Rehabilitacijski centar za stres i traumu dugi niz godina ostvaruje uspješnu suradnju s nizozemskim veleposlanstvom, ali i s Dječjim domom Vrbina, a sada su se sva tri aktera okupila na jednom mjestu. Prebojani su elementi igrališta i oslikani vanjski zidovi – stari i zahrđali golovi rukometnog igrališta, konstrukcije koje su nekad bili koševi, ljuljačke i ostali dijelovi igrališta, zasjali su u novom ruhu te omogućili djeci ugodnije provođenje slobodnog vremena.

Djecji dom Vrbina - Uredjenje igralista 02
Ravnateljica rehabilitacijskog centra Zdenka Pantić zahvalila se i Gradu Sisku koji je donirao sredstva za kupnju boje i ostalog potrebnog materijala.
Među volonterima se našla i veleposlanica Kraljevine Nizozemske Stella Ronner Grubačić, koja je također zasukala rukave i prionula poslu. Izrazila je zadovoljstvo što je, zajedno sa svojim kolegama, u mogućnosti uljepšati dane u Domu djeci kojoj su ovakve sitnice veliko veselje.
Akciji su se priključile i sisačke umjetnice Katarina Fabijanić i Kristina Mareković.