Djeci iz Dječjeg doma Vrbina omogućeno ljetovanje na otoku Ugljanu

imp

Ljetovanje Dječji Dom Vrbina 2

Početak srpnja djeca Dječjeg doma Vrbina provela su ljetujući u Sutomišćici na otoku Ugljanu.
Kako im je bilo opisali su su u tekstu kojeg su objavili na svojoj web stranici.

 

Donosimo ga u cijelosti.

„Ljetovanje na otoku Ugljanu

Uljuljkani u udobnost i sigurnost vozača Super Maria i najvozačice Joze stigli smo do trajekta koji će nas odvesti na otok Ugljan – mjesto Sutomišćica. Mnogi se nisu nikad vozili pa je to bio poseban doživljaj. Dočekao nas je naš domaćin i dugogodišnji prijatelj Vanja Sertić koji nam je i omogućio ljetovanje u svojoj kući za odmor.

 

Osam dana prohujalo je samo tako. Uživali smo svatko na svoj način i u zajedničkim aktivnostima. Neki su pokušali uloviti nešto za večeru, ali je sigurna večera bila iz Vile Dalmacija. Drugi su uživali u plivanju, skakanju u more, ronjenju, igri na pijesku pa i u spavanju na ležaljci u sjeni mirisnog bora i uz pjesmu cvrčaka. Vještinu bacanja u more ili u pijesak pokazali smo igranjem popularnog picigina i odbojke na pijesku.

 

Posebno uzbudljiva bila je šetnja u kojoj su djeca ugledala poznatog nogometaša Lovru Majera. Vrhunac te šetnje bilo je fotografiranje s Lovrom, posebno za djevojke kojima je nogometaš jako zgodan. Aqua park je bio odlična zabava. Svi su pokazali zavidne vještine skakanja i padanja u more.

 

Ima i jedna „zamjerka“, nigdje štanda na kojima se prodaju „đinđe“ pa molimo onog tko je zadužen za to da se taj nedostatak u budućnosti ispravi. Dobra strana toga je ostatak eurića u našim džepovima pa smo se mogli više sladiti😊.

 

Nećemo tako brzo zaboraviti zanimljivo ljetovanje koje su nam omogućili gospodin Vanja Sertić i načelnik Općine Preko Jure Brižić kojima od srca zahvaljujemo!“

 

 

 

U Dječjem domu Vrbina u Sisku usluge skrbi izvan vlastite obitelji pružaju se djeci bez roditelja, djeci koju roditelji zanemaruju ili zlorabe svoje roditeljske dužnosti, djeci i mlađim punoljetnim osobama kada je to iz drugih razloga u njihovu interesu, djeci čiji roditelji nisu u mogućnosti privremeno brinuti o njemu zbog neriješenog stambenog pitanja, bolesti i sličnih zlosretnih okolnosti.

Djelatnost doma je pružanje skrbi izvan vlastite obitelji djeci i mladima u dobi od 7 -21 godinu privremenim ili dugotrajnim smještajem, poludnevnim i cjelodnevnim boravkom (16 korisnika) te smještajem u dislociranoj stambenoj zajednici – organizirano stanovanje uz povremenu podršku.

 

 

Foto – web Dječji dom Vrbina

najčitanije