Učenici četvrtih razreda osnovnih škola i sljedeće ljeto besplatno će ljetovati u Splitu

imp

Oš Gora Boban I Celjak (7)

Učenicima četvrtih razreda osnovnih škola iz cijele Sisačko-moslavačke županije i sljedeće godine bit će osigurano besplatno ljetovanje u Splitu zahvaljujući daljnjoj suradnji Splitsko-dalmatinske i Sisačko-moslavačke županije, rečeno je to jučer u novoizgrađenoj Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Gora koju su zajedno obišli sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

 

Zahvaljujem županu Bobanu i njegovim suradnicima što su omogućili besplatno ljetovanje za sve naše učenike četvrtih razreda osnovnih škola. Ove godine u Splitu je ljetovalo više od 800 učenika i oko 100 pratitelja. Uspomene koje su donijeli iz Splita sigurno će pamtiti cijeli život. Drago mi je da je župan Boban najavio našu suradnju i ubuduće pa će naši učenici i iduće godine otputovati na besplatno ljetovanje gdje će također graditi nove uspomene i nova prijateljstva.“, istaknuo je župan Celjak.

 

Novoizgrađena zgrada Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora sedamnaesta je školska zgrada Sisačko-moslavačke županije koja je nakon potresa u potpunosti dočekala svoje učenike. Škola je stradala u potresu nakon čega je u potpunosti razgrađena, a na njenom mjestu izgrađena je nova zgrada. Odmah nakon potresa u prosincu 2020. godine, Petrinju je posjetio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban sa splitskim vatrogascima i HGSS-om.

 

Svega nekoliko dana nakon nesretnog potresa bio sam u ovoj školi sa svojim suradnicima i tada smo odlučili da ćemo pomoći u obnovi ove škole. Ipak, najviše me veseli naša zajednička suradnja na jednom projektu za dobrobit djece, a to je ljetovanje za djecu iz Sisačko-moslavačke županije. Drugu godinu za redom učenici četvrtih razreda osnovnih škola gostovali su ovo ljeto u našoj županiji. Upoznali su tada nove prijatelje, ali i jedan dio Hrvatske u kojem možda nikad nisu bili. Ta djeca koja nam dolaze obogaćuju nas donoseći nam svoja iskustva. Takvu suradnju ćemo nastaviti i dalje, ali i mi ćemo manju grupu naše djece poslati u Sisačko-moslavačku županiju.“, rekao je župan Boban.

 

Vrijednost radova izgradnje nove škole u Gori iznosila je oko 3,3 milijuna eura što je financirano iz Fonda solidarnosti EU.

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije