Vlak nade za pomoć Dječjem domu Vrbina

imp

Grupna Fotografija

U subotu, 20. svibnja 2023. u Sisku je održana zajednička akcija Vlak nade kojom su prikupljena novčana sredstva za pomoć Dječjem domu Vrbina Sisak.
Akciju su organizirali Rotary klub Zagreb City 1850 i Rotary klub Sisak, u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom.

 

Akcija je okupila rotarijance i prijatelje Rotary zajednice koji su se posebnim vlakom HŽPP-a uputili u Sisak kako bi iz prve ruke izvidjeli način na koji mogu pomoći Dječjem domu Vrbina. Tom prilikom odlučeno je da će akcija biti usmjerena na obnovu dotrajale stolarije dječjeg doma te tako korisnicima zaposlenicima omogućiti kvalitetniji boravak u objektu.

 

Kupnjom fotografija sisačkog fotografa Miroslava Arbutine – Arbe, koje su bile izložene u Državnom arhivu Sisak, prikupljena su sredstva za uređenje prostora koji će služiti za provođenje izvaninstitucionalnoga poludnevnog programa za djecu i njihove obitelji kojim će se skratiti boravak djece u Domu. U sklopu cijele akcije donirano je više od 4.000 eura.

 

„Dječji dom Vrbina Sisak osigurava smještaj za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. U potresu smo ostali bez zgrade i sredstvima donacije smo kupili kuću za smještaj korisnika. Zbog prostornih mogućnosti u kući ograničeni smo na manji broj korisnika, a potrebe za smještajem djece su velike i stalno dobivamo nove zahtjeve. Osigurati uvjete što sličnije obiteljskim i pružiti djeci sigurnost, ljubav i podršku u procesu njihovog odrastanja je naša zadaća i na tom putu su nam ovakve akcije vrlo vrijedne i na njima smo zahvalni.“, rekla je Đurđica Pavešić – Herkov, ravnateljica Dječjeg doma Vrbina.

 

Akcija Vlak nade svojevrstan je nastavak humanitarne suradnje Dječjeg doma Vrbina i Rotary zajednice s obzirom na to da se i nakon razornog potresa zajednica angažirala kako bi Domu i korisnicima što ranije omogućila povratak u normalan rad.

 

Uz organizaciju posebnog vlaka u povodu humanitarne akcije, u sklopu pomoći stanovnicima pogođenim potresom na području Sisačko-moslavačke županije, HŽPP nastavlja pružati besplatan prijevoz.

 

najčitanije