U Sisku će se graditi Islamski kulturni centar

imp

261020211635280800.jpeg

[pro_ad_display_adzone id=”10155″]

Potpisivanjem Ugovora o reguliranju obveza između Grada Siska i Islamske zajednice u Hrvatskoj kreće se u završnicu realizacije projekta izgradnje Islamskog kulturnog centra u našem gradu.

Izgradnja Islamskog kulturnog centra počela je još 2004.godine, a njenom izgradnjom dat će se doprinos razvoju suživota, tolerancije i dijaloga u gradu Sisku.

“Islamski kulturni centar u Sisku je između ostalog i Džamija. On sobom nosi sve društvene sadržaje koji su potrebni tom dijelu Siska. Ovaj projekt samo potvrđuje Sisak kako grad otvorenosti, multikulture, suživota, dijaloga, u kojem će se svaki njegov građanin  osjećati u svojom gradu u svojoj vjeri u svojoj zajednici u punini svoga indentiteta.”- istaknuo je Muftija i predsjednik Mešihata Islamske zajednice Hrvatske dr.sc. Aziz ef. Hasanović.

Osim izgradnje Islamskog kulturnog centra, Islamska zajednica izgraditi će pristupnu cestu, biciklističku stazu, autobusno ugibalište, sportske terene, pješačke staze, dječja igrališta te sve druge dodatne sadržaje sukladno projektu izgradnje. Centar će imati polivalentnu namjenu te će svima koji to žele pružiti mogućnost sudjelovanja u vjerskom životu, a cjelokupnoj zajednici u kulturnom, obrazovnom i socijalno društvenom životu što se njegovom izgradnjom i želi postići.

najčitanije