Alžirsko parlamentarno izaslanstvo posjetilo Sisak

Smz Image 2023 05 25 19 21 07 680

Zamjenik župana Mihael Jurić u četvrtak 25. svibnja 2023. godine primio je alžirsko parlamentarno izaslanstvo kojeg je predvodio predsjednik Odbora za vanjske poslove, suradnju i iseljeništvo Nacionalne narodne skupštine Alžira NJ. E. g. Salim Merah.

 

Posjet Sisačko-moslavačkoj županiji organiziran je od strane Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, a u sklopu petodnevnog posjeta Hrvatskoj. Zamjenik župana Mihael Jurić im je zaželio dobrodošlicu i zahvalio što su za posjet izabrali grad Sisak, sjedište Sisačko-moslavačke županije.

 

“Drago nam je da vas možemo upoznati s našom lijepom županijom, okruženjem u kojem živimo i mnogim lijepim stvarima kojima se ponosimo. Nažalost, krajem 2020. godine pogodio nas je katastrofalni potres koji je uzrokovao velike štete. Županija je danas veliko gradilište i susrećemo se s mnogim izazovima u obnovi. I ovim putem iskazujemo veliku zahvalu prijateljskim državama i mnogim donatorima koji su pomogli kada nam je bilo najteže”, rekao je uz ostalo zamjenik Jurić te naglasio kako smo u županiji posebno ponosni na vrlo kvalitetan suživot s našim sugrađanima bošnjačke nacionalne manjine.

 

Nakon prijama alžirsko izaslanstvo posjetilo je sisačku džamiju i Islamski kulturni centar. Prije odlaska u Zagreb, vođeni direktoricom TZ SMŽ Ivanom Plavec i ravneteljem Kulturno-povijesnog centra SMŽ Ivicom Valentom, alžirski gosti razgledali su grad Sisak.

najčitanije