Svi smo mi različiti i to nas obogaćuje

imp

261020211635283374.jpeg

Svi smo različiti i to nas obogaćuje – naziv je multikulturnog projekta kojeg provodi DV Sisak Novi.

„Mislim da je jako dobro da se ovaj projekr provodi u vrtiću u Sisak Capragu, zato što se nalazimo u vrtiću kojem aktivnosti, način života i sve ostalo uvjetuje okolina. Dakle svaki vrtić ima svoje specifično obilježje upravo uvjetovano okolinom , djecom, ljudima koji su u tome svemu prisutni.“ – kazala je ravnateljica DV Sisak Novi Ljubica Ivšić otkrivajući zašto vrtiću treba jedan takav projekt

„Ne na način da se djeci od tri godine objašnjava da smo mi svi različiti. Al živjeti s elementima različitosti je način da se obogati duša djeteta i da raste u tom zajedništvu i da mu postane sve to normalno i svi ti ljudi koji se oko njih nalaze u ovoj Željezari Sisak da je to sve dio odrastanja, življenja i budućnosti.“ – naglasila je Ivšić.

Tijekom aktivnosti slušat će se raznovrsna glazba, organiziran je likovni centar u sklopu kojeg će djeca zajedno s odgajateljima slikati poculicu, crtati čipku i vez te će izrađivati filigran. U sklopu dramskog i obiteljskog centra bake će peći bosanske pite, kruh u gruvači, kuhat će se kava i čaj servirani u fildžanima te će se sudionici ovog centra odjenuti u nošnje različitih krajeva. U preostalim centrima gradit će se korablja i seosko dvorište te će se djeca igrati s pomagalima karakterističnim uz stare zanate.
Aktivnostima će koordinirati odgajatelji odjeveni u narodne nošnje Bosne, Baranje, Posavine i Pokuplja.

najčitanije