Stožer za obranu Rafinerije Sisak upozorava: "Svjedoci smo još jednog napada i pokušaja prijevare MOL-a!"

nn

Iz Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak stiglo je priopćenje u kojem upozoravaju na još jednu odluku MOL-a, donesenu u utorak, o utovaru nafte u sisačkoj rafineriji i prijevoza u rafineriju u Rijeci. Članovi Stožera ističu kako stoje čvrsto pri odluci da odvoz hrvatske nafte iz Siska neće dozvoliti, a organizacija blokade pruge na izlazu iz Rafinerije je na najvišoj razini.
Priopćenje donosimo u cijelosti:

„Svjedoci smo još jednog napada i pokušaja prijevare MOL-a, s namjerom gašenja rafinerije u Sisku kao glavnog konkurenta Molovim rafinerijama.
Sa najnovijom odlukom o utovaru nafte u sisačkoj rafineriji i prijevoza željezničkim cisternama u rafineriju u Rijeci, nisu upoznati Nadzorni odbor kao niti Uprava Ine, a protivne su dogovoru sa Vladom RH o zaustavljanju ovih aktivnosti.

Stožer je sa namjerama utovara nafte upoznao lokalnu zajednicu, župana Sisačko moslavačkog g. Ivu Žinića i gradonačelnicu grada Siska gđu. Kristinu Ikić Baniček, a informacija je proslijeđena i do svih važnih institucija vlasti u RH.

Danas, kada Dalmaciju pustoše požari, pitamo se da li ćemo riskirati i nove ekološke katastrofe i požare u drugim dijelovima Lijepe naše? Prije eventualnih katastrofa u Gorskom kotaru, iz Siska poručujemo kako će prvo morati biti ugašen požar radnika sisačke rafinerije.
Vladu Republike Hrvatske pozivamo na hitnu intervenciju i zaustavljanje ove besmislene odluke.

Stožer je na sinoć održanom sastanku potvrdio svoje odluke od ranije, te čvrsto stoji pri odluci kako odvoz hrvatske nafte iz Siska neće dozvoliti. Koordinacija i organizacija blokade pruge na izlazu iz rafinerije je na najvišoj razini. Sindikati i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata INA Sisak su u stalnom kontaktu sa radnicima, a UHBDR i sa svim krovnim udrugama i mnogim braniteljskim udrugama diljem Republike Hrvatske“ – stoji u priopćenju Stožera.

photo: ilustracija

najčitanije