Spojna cesta čvor Sisak – Sisak još čeka građevinsku dozvolu

imp

Autocesta 2

Autocesta do Siska trebala bi biti završena do 15. travnja iduće godine. Rekao je tako na prošlotjednoj sjednici Vlade, njen potpredsjednik Tomo Medved. Vrijednost radova i usluga je gotovo 41 milijun eura.

Podsjećam na strateški važne projekte prometne infrastrukture koju na području Sisačko-moslavačke županije provode Hrvatske autoceste i Hrvatske ceste. Dakle na prvom mjestu tu je izgradnja dionice autoceste Lekenik – čvor Sisak čiji je rok ugovorenog završetka 15.travnja 2024.godine. Vrijednost radova i usluga je gotovo 41 milijun eura. U tijeku je izrada projektne dokumentacije u svezi izgradnje novog čvora Petrinje te izgradnje novog čvora Lekenik na postojeću državu cestu D30. Radovi na izmiještanju instalacija, zaštitnim arheološkim istraživanjima i krčenju šuma u državnom vlasništvu su završeni. Do 31.kolovoza ove godine realizirano je 22 milijuna eura.“, rekao je ministar Medved te podsjetio da je vrijednost radova i usluga na spojnoj cesti čvorište Sisak – Sisak gotovo 22 milijuna eura. Izrađeni su glavni projekti i radovi su u tijeku.

 

 

Da radovi napreduju svjedočimo svakodnevno, ali na dionici od Lekenika do Sela. Ono što je i dalje problem je dionica, odnosno spojna cesta čvor Sisak – Sisak, jer kako doznajemo u Hrvatskim cestama za radove na toj dionici još uvijek se čeka građevinska dozvola.

Trenutno je u izgradnji prva dionica spojne ceste iz smjera Siska što obuhvaća uklapanje Zagrebačke ulice u Sisku na trasu spojne ceste, izgradnju mosta Odra i dijela prometnice sa kružnim tokom Staro Pračno. Rok za istu izgradnju produžen je zbog vremenskih nepogoda i visokog vodostaja Odre, a što je utjecalo na mogućnost izvedbe radova i dinamički plan.
Nadalje, na projekt u izgradnji nastavlja se dionica: Sjeverni kolnik spojne ceste od rotora Staro Pračno do spoja na autocestu Lekenik – Sisak duljine cca 2.6 km, za koju je u tijeku ishođenje građevinske dozvole i za koju je sklopljen ugovor za izgradnju sa tvrtkom OSIJEK-KOTEKS d.d. vrijedan 13,2 mil. eur. Izvođač će biti uveden u posao po ishođenju građevinske dozvole.“, kažu u Hrvatskim cestama.

najčitanije