Siščani slave Praznik rada

imp

[pro_ad_display_adzone id=”10155″]

Središnja gradska proslava Praznika rada u sisačku je Šumicu na Viktorovcu privukla veliki broj Siščana, koji su uz od prijepodnevnih sati uživali u nastupima kulturno umjetničkih društava i folklornih ansambala te u bogatoj ugostiteljskoj ponudi. Također, podijeljeno je više od 1500 porcija tradicionalnog prvosvibanjskog graha.

Građanima se u proslavi pridružila i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, koja je okupljenima čestitala Praznik rada.

‘Drago mi je da vas sve vidim ovdje jer vidim da se rad koji je stvorio Sisak može proslaviti ovdje u sisačkoj Šumici već devetu godinu zaredom’, rekla je gradonačelnica.

Također, izrazila je žaljenje što sindikati nisu prihvatili njezin poziv da zajedno s Gradom Siskom proslave Praznik rada.

‘Zvala sam sindikate da nam se pridruže jer mislim da je ovo njihov dan i da su oni trebali biti na ovoj pozornici i pozdraviti radnice Siscie, radnike INA Rafinerije, radnike CMC-a. Žao mi je što su se odlučili pridružiti drugoj političkoj stranci, a ne centralnoj gradskoj proslavi.’

Također, gradonačelnica je naglasila kako je upravo danas pravi trenutak za inzistiranje na pravu svih da rade, iako su neki, kaže, govorili kako nema smisla slaviti rad u situaciji kad je više od 5000 Siščana nezaposleno.

‘Danas više nego ikada ima smisla slaviti rad i boriti se za pravo na rad. Neće nas spasiti nikakvi strani novci niti ikakve strane sile, spasit će nas naše ruke i naše glave. Ono što je stvorilo Sisak kao grad rada će ga izvući iz recesije s novim investicijama i novim poduhvatima koje Grad pokreće’, zaključila je gradonačelnica.

najčitanije