Sisak HIP HOP

sisakportal-hr

271020211635294570.jpeg

Uz tradicionalne i već poznate turističke manifestacije i ponude, za ovu je godinu u planu i novi projekt pod nazivom Sisak HIP HOP, za kojeg je Turistička zajednica Grada Sisak, na natječaju Ministarstva turizma za Inovativni turizam, dobila 150 tisuća kuna – najviše od svih prijavljenih projekata iz kontinentalne Hrvatske.

Sisak HIP HOP je posebno osmišljen program obilazaka Siska i okolice za turističke grupe: Klasična tura nazvana “Na rijeci Kupi Sisak je grad” predstavlja obilazak gradskih znamenitosti od Malog kaptola, Katedrale, Muzeja i Starog grada do Segestinog stadiona i Bazena.

Druga tura, pod nazivom “Festival roda”, uključuje cjelodnevni boravak na području Lonjskog polja, tura “Crno i zeleno blago Siska” vezana je za obilazak prostora nekadašnje Željezare, razgledavanje parka skulptura u Capragu i posjet OPG-ima na području Crnca, a četvrta tura posvećena je sisačkim legendama o Vilinskom gradu, Čudesnom keltskom maču, Svetom Kvirinu, Zlatnoj kočiji, tunelima pod gradom, Juranu i Sofiji, Pašinom blagu i 57. samostalnom bataljunu – simbolu sisačke obrane u Domovinskom ratu.