Besplatan tematski razgled antičke Siscije

imp

Siscia In Situ

U okviru nacionalnog projekta “Upoznaj svoju zemlju”, Gradski muzej Sisak u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Siska organizira besplatni tematski razgled antičkog grada Siscije.

 

Bedem u dužini od 3,5 km opasavao je antički grad Sisciju, a danas su samo na nekim mjestima vidljivi ostaci za koje svi znamo, ali što se nalazi ispod zemlje i na kojim lokacijama je pronađen znaju zaposlenici Gradskog muzeja Sisak.

 

Gdje se točno protezao, koje kuće su koristile bedem kao temelj, što se danas od bedema može vidjeti, otkrit će nedjeljna šetnja gradom Siskom te će svi sudionici na stvarnim lokalitetima moći saznati više iz fotografija bedema koje su nastale prilikom arheoloških istraživanja i nadzora zaposlenika Gradskog muzeja Sisak.

 

Sisak je jedan od pedesetak gradova koji će se uključiti u nacionalni projekt koji je inicijativa zajednica društava turističkih vodiča koji uz potporu Hrvatske turističke zajednice organiziraju besplatna vodstva povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske

 

U potragu za siscijanskim bedemom kreće se u nedjelju, 14. siječnja, točno u podne ispred Gradskog muzeja Sisak, a predviđeno trajanje obilaska je 90 minuta.

najčitanije