Sisak: Amstedarskoj koaliciji pristupili Hrvatski laburisti

nn

Hrvatski laburisti – Stranka rada u Sisku su potpisali Sporazum o koaliciji za nadolazeće izbore za Europski parlament sa strankama Amsterdamske kolacije (HSS – GLAS – IDS – PGS – HSU).

Tom su prigodom, predsjednici HSS-a, GLAS-a, IDS-a, HSU-a i Laburista Krešo Beljak, Anka Mrak Taritaš, Boris Miletić, Silvano Hrelja i David Bregovac te član Predsjedništva PGS-a Damir Pilepić poručili kako je pristupanje Laburista Amsterdamskoj koaliciji potvrda da je ovaj savez progresivnih stranaka najglasniji zagovornik građanskih prava u Hrvatskoj.

“Kroz proaktivnu politiku, inicijative i nuđenja još boljih europskih i domaćih zakonskih rješenja, Amsterdamska koalicija odnosno njezini kandidati na predstojećim izborima za EU parlament sasvim sigurno mogu učiniti najviše kako bi Hrvatska napokon postala normalna, uređena, prosperitetna i pravedna država jednakih šansi za sve njezine građane”, rekao je predsjednik Laburista David Bregovac te istaknuo kako smatra da je Europski parlament mjesto s kojeg se može puno napraviti kada su radnička prava u pitanju.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić je naglasio da država u kojoj na desetke tisuća radnika radi, a ne prima plaću, država u kojoj nisu svi pred zakonom jednaki, nije pravedna država. „Država koja će osigurati lijek bolesnom djetetu tek nakon snažnog medijskog pritiska, nije funkcionalna država. Cilj Amsterdamske koalicije jest sve to iz temelja promijeniti i utjeloviti drugačiju Hrvatsku“, dodao je Miletić.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš poručila je kako „Amsterdamska kolacija neće stati dok naša realnost ne postane uređena, moderna i tolerantna Hrvatska”. „Hrvatska ne smije neprestano biti na samom dnu Europe po svim ključnim gospodarskim pokazateljima. To nije naša sudbina, to je isključivo posljedica lošeg upravljanja. Sve se to može i mora promijeniti! Amsterdamska koalicija počiva na ideji bolje, uspješnije i moderne Hrvatske“, zaključila je Mrak Taritaš.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je kako vjeruje u uspjeh Amsterdamske koalicije: “Amsterdamska kolacija proglasit će pobjedu u izbornoj noći, a odmah nakon toga krećemo u pripreme kako bismo pobijedili i na predsjedničkim te i na izborima za Hrvatski sabor”.

„Potpisivanje koalicijskog sporazuma, tzv. Amstedarske koalicije, s razlogom je održano u gradu Sisku, gradu hrvatskih pobjeda, jer to je grad koji je kroz povijest za Hrvatsku značio puno i odakle su kretale mnoge dobre priče i pobjede i vjerujem da će i ova priča biti pobjednička, jer to našoj Hvatskoj treba“, zaključio je predsjednik podružnice Laburista Sisačko – moslavačke županije, Ivica Rendulić.

Predstavljanje svih kandidata s liste Amsterdamske koalicije za Europski parlament bit će 23. veljače u Zagrebu.

51656870_1098935283627790_8839474743108173824_n 52364584_1991827001124144_5845198362390822912_n IMG_9433 IMG_9461 IMG_9472 IMG_9483 IMG_9552IMG_9558 IMG_9642

najčitanije