Anka Mrak Taritaš u Petrinji

imp

261020211635277744.jpeg

Energetska obnova stambenih objekata i zgrada odgojno obrazovnih ustanova u Petrinji razlog je današnjeg posjeta resorne ministrice Anke Mrak Taritaš Petrinji.
Na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća, koji je bio otvoren do 10. srpnja 2015., stiglo je 10.599 zahtjeva. Do sada ih je odobreno 2.018 od čega se najveći broj, 106 zahtjeva odnosi na područje grada Petrinje. Ukupna vrijednost odobrenih zahtjeva za obiteljske kuće na području grada Petrinje iznosi 8.803.327,11 od čega sredstva Fonda iznose 7.042.661,69. Planirano je provođenje programa do 2020.

Anka-Mrak-Taritas-u-Petrinji---01

„Ovaj obilazak Petrinje može ilustrirati ovaj posao koji ja radim. Zašto treba biti ministar gradoiteljstva i prostornog uređenja i onda doći u jedan grad kao što je Petrinja i obići gradilišta i vidjeti što Grad može učiniti. Nekoliko sam puta rekla i ponavljam još jednom. Mi možemo složiti najbolje moguće zakone i idealne programe energetske obnove i sve ostali, ali ako nema podršku lokalne razine onda to sve zajedno ide sporo. Ovo je pokazatelj kako se lice grada mijenja kada imate podršku lokalne razine.“ – rekla je ministrica Mrak Taritaš.

Anka-Mrak-Taritas-u-Petrinji---02

Riječima pohvale bio jezadovoljan petrinjski gradoinačelnik Darinko Dumbović. „Godinu dana smo odrađivali nevidljivi posao, ali sada na sreću možemo reći da je Petrinja veliko gradilište. Za uređenje fasada bit će izdvojeno samo 20 milijuna kuna, a tu je i novi projekt Pročiščivać vrijedan gotovo 50 milijuna kuna.“ – naglasio je Dumbović.
Dodajmo kako je Grad Petrinja zainteresiran i za sudjelovanje u projektu za koji namjerava prijaviti nekoliko zgrada vrtića.

najčitanije